Посмртни остаци Николе Тесле да буду сахрањени у порти Храма

Срна
Посмртни остаци Николе Тесле да буду сахрањени у порти Храма

Београд - Његова светост патријарх српски Иринеј данас је, на састанку са предсједником Србије Томиславом Николићем, предложио да посмртни остаци српског научника Николе Тесле буду сахрањени у порти Храма Светог Саве, гдје ће му бити подигнут и споменик.

На састанку су анализиране досадашње активности на прикупљању средстава за израду мозаика, као и припремних радњи за постављање живописа у унутрашњости Храма.


Патријарх Иринеј нагласио је да је Храм Светог Саве мјесто духовног окупљања Срба и напоменуо да је веома важно да се сви уједине у његовој обнови.

Николић је истакао да је кључни моменат да се још снажније у завршне радове укључе привредници из Србије и појединци, јер је ријеч о обнови симбола јединства и духовности српског народа - Храма Светог Саве, саопштено је из Прес-службе председника Србије.

"Србија је захвална за донацију Руске Федерације и показану жељу да се финансира израда дела мозаика", нагласио је Николић.

Он је додао да је веома важно да те извођаче радова бира руска страна, а да надзор спроведе комисија формирана при Синоду Српске православне цркве.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана