Погинуло четворо држављана Србије у потјери италијанске полиције

novosti.rs
Погинуло четворо држављана Србије у потјери италијанске полиције

У близини насеља Алвињано, у округу Казерта на југу Италије, у суботу погинуло је четворо засада неидентификованих српских држављана.

Према незваничним информацијама, они су животе изгубили непосредно послије крађе, док су покушавали да побјегну полицијској патроли. Жртве саобраћајне несреће нису одмах идентификоване, па је један дио италијанских медија објавио да је ријеч о младићима из Румуније, док су други извјештавали о Србима.

Међутим, надлежни из конзулата Амбасаде Републике Србије у Риму нису могли да дају детаљније информације о овом случају.

“О несрећи смо сазнали из италијанских медија који су несадржајно пренели ову информацију. С нама нико није контактирао за помоћ”, кратко су, за “Новости”, рекли надлежни из амбасаде.

Возач “шкоде караван” је четворицу од петорице путника одвео право у смрт када је брзином од 160 километара на сат возилом слетио с пута. Према засада непотврђеним информацијама, један од њих је успио да изађе из слупаног аутомобила, али га је непосредно послије тога усмртио камион који је наишао. Пети човјек је пребачен у болницу, гдје му је указана помоћ. Италијански медији пишу да су настрадали мушкарци послије 20 километара потјере сљетјели са пута.

“Током потјере, аутомобил је у једном тренутку прешао у супротну коловозну траку и за длаку избјегао директан судар са камионом који му је ишао у сусрет “, пишу тамошњи портали.

 Успјели су да избегну судар са теретним возилом, али је “шкода” послије тога слетјела с пута право на литицу.

Крали по градовима

Иако је процес идентификације жртава у току, полиција сумња да је ријеч о групи провалника која је крала у градовима Беневенто и Авелино. Такође, сумњиче се да су обијали куће и викендице које се налазе у овим мјестима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана