Мојсиловић: Војска Србије спремна да одговори свим изазовима

Срна
Мојсиловић: Војска Србије спремна да одговори свим изазовима

Београд - Начелник Генералштаба Војске Србије Милан Мојсиловић је рекао да је Војска Србије спремна да одговори свим изазовима и ризицима, али да се нада да ће Кфор у свом капацитету и мандату обезбиједити заштиту свих грађана на Косову и Метохији, са тежиштем на српској заједници.

Мојсиловић је рекао за РТС да грађани немају никакаву потребу да брину да ли Војска Србија може да одговори свим захтјевима који се односе на изазове, ризике, па и пријетње и додао да ће Војска Србије са пажњом будно пратити комплетну ситуацију.

“Ми већ у копненој зони безбедности дуж читаве административне линије /са Косметом/ имамо респектибилни капацитет који дефинитивно прати стање безбедности”, додао је Мојсиловић.

Мојсиловић је рекао да је оперативна способност Војске Србије много боља у односу на претходни период, као и да је сигуран да ће она бити много већа.

Он каже да је стање на Косову и Метохији непредвидиво у новим сферама и да се јуче у Нишу састао са командантом Кфора да “као војници” усагласе све детаље у вези са радом и активностима на терену.

Одговарајући на питање да ли вјерује да ће НАТО заштитити српски народ, Мојсиловић каже да је добио увјеравања да ће они то урадити.

“Суштина је да је нама неопходно да имамо комуникацију и сарадњу и да сви радимо у правцу обезбеђења мира и безбедности”, истиче Мојсиловић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана