Куповали оружје у РС па продавали у Србији

Срна
Куповали оружје у РС па продавали у Србији

Београд - Припадници Службе за борбу против организованог криминала Министарства унутрашњих послова (МУП) Србије у сарадњи са МУП-ом Републике Српске ухапсили су петочлану организовану криминалну групу због сумње да су куповали оружје и муницију у Српској и кријумчарили их у Србију.

Из МУП-а Србије је саопштено да је група осумњичена за удруживање ради извршења кривичних дјела и недозвољену производњу, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја. 

На територији Србије ухапшена су лица чији су иницијали Д.К. и Ж.Ф. из Лазаревца, М.П. из Лајковца и М.К, полицијски службеник из Лајковца. 

Постоје основи сумње да је Д.К. организовао међународну криминалну групу у оквиру које је од мушкарца из Рогатице у Републици Српској, чији су иницијали Б.Ћ. (65) куповао аутоматске и полуаутоматске пушке, пиштоље и муницију и кријумчарио их возилом у Србију. 

Оружје и муниција је посредством лица Ж.Ф, М.П. и М.К. продавао на подручју Лазаревца и Лајковца. 

Претресом објеката и возила које користе осумњичени пронађене су по двије аутоматске и полуаутоматске пушке, скраћена пушка, два пиштоља и око 600 комада муниције различитог калибра за аутоматско, полуаутоматско оружје и пиштољи. 

Осумњичени ће уз кривичну пријаву бити приведени Тужилаштву за организовани криминал у Београду. 

У оквиру ове акције на територији Републике Српске ухапшено је лице чији су иницијали Б.Ћ. из Рогатице, а претресом објеката пронађено је девет тромблонских мина, рап са шест оквира за аутоматску пушку са 120 комада муниције, пушкомитраљез, аутоматска пушка, полуаутоматска пушка, пушка, двије бомбе и око 2.000 комада муниције различитог калибра. 

Срна незванично сазнаје да је у Рогатици ухапшен Боре Ћебић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана