Кацин: Само слога Србе спасава

Тањуг
Кацин: Само слога Србе спасава

Брисел - У ЕП је први пут јединствена делегација Срба са Косова, сјевер и енклаве са руком у руци. Браво Срби, само слога Србе спасава, поручио је Кацин на свом Твитер.

Кацин је данас примио делегацију Срба са Косова и изјавио да сви једнодушно подржавају процес дијалога Београда и Приштине.

"Са задовољством могу да кажем да међу нама постоји чврст консензус у вези са дијалогом на високом нивоу између Београда и Приштине", изјавио је Кацин за Танјуг након разговора с делегацијом у чијем су саставу били народни посланици Скупштине Србије, али представници косовског парламента.

Према његовим ријечима, у делегацији у којој су били представници Срба како са сјевера Косова, тако и они јужно од Ибра, изразили су мишљење да су нека конкретна рјешења предвиђена Ахтисаријевим планом "адекватна и добра".

"Да Срби јужно од Ибра нису прихватили ова рјешења и изборили формирање нових општина са српском већином, предсједници влада Србије и Косова не би имали о чему преговарати, а још мање о заједници српских општина која ће укључити свих десет општина и на сјеверу и југу", рекао је извјестилац.

Кацин се данас у Бриселу иза затворених врата срео са Оливером Ивановићем, Ранђелом Нојкићем, Дејаном Раденковићем, Петром Милетићем и послаником Либералнодемократске странке Зораном Остојићем.

Састанак је, како је речено у Кациновом кабинету, био дио редовних консултација с политичким актерима из Србије и региона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана