Дачић: Србији нико не може да дијели лекције и да је понижава

Срна
Дачић: Србији нико не може да дијели лекције и да је понижава

Београд - Министар спољних послова Србије Ивица Дачић рекао је да Србији нико не може да дијели лекције и да је понижава, те да је срамна изјава начелника општине Сребреница Ћамила Дураковића. Дураковић је данас рекао да се нада да српски премијер Александар Вучић "није мислио да се донацијом претплати на улазак у Меморијални центар".

"Влада Србије и премијер Вучић уложили су велики напор у нормализацији односа у региону и стварању регионалне стабилности. Очигледно је да постоје политичари који не могу да опстану без сукоба и не желе да стварају бољу будућност, већ да продубљују конфликте из прошлости", навео је Дачић.


Дачић је истакао да Дураковић у договору са предсједавајућим Предсједништва БиХ Бакиром Изетбеговићем напада Вучића што је дошао у Сребреницу и што је Влада Србије упутила донацију тој општини, умјесто да одговоре ко је и зашто покушао да убије српског премијера у Сребреници.

"Србији нико не може да дели лекције и да је понижава. И када ће ико, осим српског парламента, осудити злочине над неким другим народом", пита Дачић у изјави достављеној медијима.

Према његовим наводима, жеља за помирењем и стабилношћу није слабост, већ снага и предност Србије и њене Владе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана