Александар Вучић: Иза Владе 100 дана огромног труда и рада

Агенције
Александар Вучић: Иза Владе 100 дана огромног труда и рада

Београд - Немојте да вређате огроман рад и труд људи који пуно раде, поштујте то, поручио је јуче предсједник Србије Александар Вучић критичарима власти и додао да подржава Владу и премијерку Ану Брнабић.

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да је изузетно задовољан радом Владе и премијерке у посљедњих 100 дана и додао да Влада треба да настави да ради на начин на који је радила до сада - одговорно и дисциплиновано.

Предсједник је, међутим, отворено рекао да га је лично веома погодило и да му је, како каже, тешко пало то што је владајућа коалиција уназад четири године радила како би могла да се похвали резултатима, али да увек има оних који су незадовољни и који нападају рад Владе "суштински низашта".

- Радите целу годину сваки дан, суботом и недељом, притискате министре, дисциплиновано држите касу да бисте имали 300-400 милиона евра више у каси, суфицит, што нисмо имали никада без приватизационих прихода. Имали смо 2005. године када смо продали пола државе, јер приватизациони приходи улазе у општи приход државе. А да немате приватизационе приходе и да имате суфицит у буџету са каматама од милијарду и 200 милиона евра, није нам се тај случај догодио. Сада се дешава и није се догодио случајно, већ захваљујући великом раду и труду - рекао је Вучић.

Посебно му, рекао је предсједник, тешко пада то што се не говори истина у вези са повећањем пензија и плата, опремањем Војске Србије.

- Све лаж до лажи. Престаните више... Немојте да вређате огроман рад и труд људи који пуно раде. Поштујте нечији рад и труд - позвао је предсједник Вучић критичаре власти.

На питање о пјевању шефа српске дипломатије Вучић је изјавио да Ивица Дачић професионално ради све ствари и да "многи немају тај шарм".

- Дачић има ту врсту шарма и не умемо да нечију пажњу привучемо на тај начин. Не бих то одбацивао, не мислим да је то нешто лоше - рекао је Вучић.

Како каже, није Дачић "само седео и певао по цео дан".

- Је л’ треба све наше дипломате да се само бусе, да се не осмехну... Да буду као неки стручњаци из прошлости који се умусе, као боли их зуб и глава, а радили од пола 11 до 11.05? Тако се мудро и паметно умусе, а одједном Косово независно - изјавио је Вучић.

Ванредни избори

Александар Вучић је изјавио да опозицији не би препоручио да заједно са београдским буду одржани и ванредни парламентарни избори.

- Не бих препоручио изборе - рекао је Вучић и додао да никада до сада није "побегао са мегдана".

- Ако воле нека изволе, али не желим после да кукају - казао је Вучић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана