Најбоља црна комедија Мартина Мекдоне

Најбоља црна комедија  Мартина Мекдоне 20.02.2018 13:36 | Глас Српске

ЛОНДОН - Филм "Три билборда испред Ебинга у Мисурију", црна комедија редитеља Мартина Мекдоне, проглашен је у Лондону за најбољи филм Британске академије за филмску умјетност (БАФТА).

Ово остварење укупно је освојило пет признања на свечаној додјели одржаној у недјељу увече. Награду БАФТА као најбољи редитељ добио је Гиљермо дел Торо за филм "Облик воде".

За најбољу глумицу проглашена је Френсис Мекдорманд за улогу у филму "Три билборда испред Ебинга у Мисурију".

Гери Олдман освојио је награду за најбољу мушку улогу у филму "Најмрачнији сат", у којем је играо Винстона Черчила.

Највише, чак 12 номинација имао је филм "Облик воде", фантастична драма Гиљерма дел Тора, који је недавно добио "Златни глобус" за режију.

По девет номинација имале су драма "Најмрачнији сат" Џоа Рајта и црна комедија "Три билборда испред Ебинга у Мисурију" Мартина Мекдоне, док су "Блејд Ранер 2049" Дениса Виљенуева и "Денкерк" Кристофера Нолана имали по осам.

Већина званица на церемонији додјеле награда БАФТА дошла је у црној одјећи у знак подршке кампањама против сексуалног узнемиравања "Ја такође" и "Вријеме је".

Поједине холивудске звијезде биле су у пратњи активиста за људска права.

Многи су носили и значке кампање "Вријеме је", посвећене жртвама сексуалног узнемиравања.

Додјели награда присуствовали су и британски принц Вилијем са супругом Кејт Мидлтон. Она је за ову прилику ипак обукла тамнозелену дугу хаљину са црном ташном и ципелама.

Уочи свечаности, стручњаци су указивали да припадници краљевске породице носе црну одјећу само на сахранама, тако да би Кејт црном бојом прекршила краљевски протокол.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица