Играч број 1 Стивена Спилберга 29. марта пред бањалучком публиком

Играч број 1 Стивена Спилберга 29. марта пред  бањалучком публиком 14.02.2018 17:26 | Александра Глишић

Бањалука - Нови филм славног холивудског редитеља Стивена Спилберга "Играч број 1" 29. марта стиже на репертоар "Синеплекса Палас" у Бањалуци.

Авантура вишеструког оскаровца Стивена Спилберга заснована је на истоименом бестселеру Ернеста Клинеа.

"Играч број 1" прати тинејџера Вејда који своје дане проводи играјући ОАСИС. Вејд има жељу да из суморног свијета побјегне у глобалну мрежу виртуелне утопије гдје корисници воде идиличне алтернативне животе.

Када ексцентрични мултимилијардер и творац игрице Џејмс Халидеј умре, у тестаменту остави своје богатство ономе ко побиједи у добро смишљеном лову на благо. Користећи свој аватар, Вејд ће у трци за благом морати да се супротстави моћним противницима који неће престати да га нападају и у стварном свијету.

Већ по првом кратком тизеру дало се наслутити да је пред гледаоцима луда филмска вожња, а први трејлер је то потврдио.

Стивен Спилберг је до сада показао да има посебан талент да створи иновативне научнофантастичне филмове. Његови "Блиски сусрети треће врсте" и "Е.Т." постали су инстант класици који су показали другачији сценарио од оног класичног страха да ванземаљци желе да покоре и униште људску цивилизацију.

Славни редитељ прву награду је добио са 13 година за четрдесетоминутни филм "Есцапе то Ноњхере" (снимљен осмомилиметарском камером). Са краткометражним филмом "Амблин" је освојио прву награду на фестивалу у Атланти. Тај успјех му је омогућио и потписивање првог уговора са продуцентском кућом "Универзал". Први велики успјех је постигао филмом "Ајкула" 1975. године.

Без обзира на то о којем жанру је ријеч, Спилберг је један од најутицајнијих редитеља данашњице.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица