Доктор Ху на Pickbox-у

m:tel
Доктор Ху на Pickbox-у

Доктор Ху - култна британска ТВ серија која је уврштена у Гинисову књигу рекорда као најдуже емитована научно-фантастична серија свих времена са импресивном цифром од чак 26 сезона.

 Осим признања за најдужу серију, путовања британског доктора су на списку обавезне серијске литературе. У априлу је најављена нова, десета сезона, а свих претходних девет можете погледати само на нашем Опен ИПТВ-ју, у оквиру Pickbox видеотеке.

Докторова путовања кроз простор и вријеме трају већ педесет и једну годину. Прва његова етапа трајала је јако дуго – од 1963. до 1989. године, а друга, „модерна", етапа креће од 2005. године. која и даље слиједи рецепт оригиналног творца серије. У новим сезонама (укупно 9) кроз лик доктора продефилисала су четири глумца: Кристофер Еклестон, Дејвид Тенант, Мет Смит и Питер Капалди који тренутно игра дванаестог доктора. Промјена главног глумца изгледа не утиче на саму серију, обзиром на концепт регенерације који су продуценти увели још у шездесетим годинама.

За све оне који неким чудом нису гледали ову чувену серију, доносимо листу од пет најзанимљивијих и најупечатљивијих епизода новог, модерног доктора.

5. ДАН ДОКТОРА 2013  (THE DAY OF THE DOCTOR)

На дан јубиларне педесете годишњице серије, ова епизода се симултано емитовала у 94 различите земље. Мофат је окупио три различите генерације доктора: једанаестог, десетог , посебног "ратног доктора"  и неочекиване појаве четвртог доктора Хуа. Оцјењујемо је као посебно напету, дирљиву и богату епизоду која је на најбољи могући начин прославила педесети рођендан.

4.  ВИНСЕНТ И ДОКТОР 2010 (VINCENT AND THE DOCTOR)

Једна од најљепших и најоргиналнијих епизода у историји овог серијала је епизода у којој се Мет Смит враћа у прошлост након што је уочио интригантно створење на слици Винсента ван Гога да би изблиза упознао умјетника на дјелу.

3. ТИШИНА У БИБЛИОТЕЦИ 2008 (SILENCE IN THE LIBRARY)

Ако би морали одвојити једну епизоду која показује сценаристички таленат Стивена Мофата, онда би то била управо ова - осма епизода четврте сезоне. Доктор и његова асистенткиња посјећују највећу библиотеку свемира, те одлазе чак у 51. вијек гдје их чекају проблеми који представљају саме сијенке које могу да буду смртоносне.

2. ДИЈЕТЕ ПРАЗНЕ ДУШЕ 2005 (THE EMPTY CHILD)

Најсабласнији моменат у серији је епизода у којој се доктор и Роуз Тајлер враћају у давну 1914. годину и стижу у Лондон. Лондонским улицама лута дијете чије је лице прекривено гас маском које тражи своју мајку. Дијете је извор инфекције и шири болест која лицима осталих људи пришива гас маске.

  1. ТРЕПТАЈ 2007 (BLINK)

Епизода која представља ремек-дјело Стивена Мофата у чијем фокусу се налази млада дјевојка која одлази у напуштену кућу да би је истражила и добила инспирацију за фотографску дјелатност. У кући се налазе Уплакани анђели, бића која су доктора заробила у прошлост са жељом да се домогну његовог моћног Тардиса којим путује кроз простор и вријеме.

Док с нестрпљењем чекамо слиједећу сезону ове мега популарне серије, пратите досадашње Докторове авантуре заједно са нама у Pickbox видеотеци.

Уз Pickbox видеотеку можете пратити мноштво осталих серија које су актуелне, а саму услугу можете извршити одласком на м:тел продајно мјесто, или путем главног Опен ИПТВ менија: опција SHOP.

Сазнајте више о актуелној Опен понуди и осталим Опен ИПТВ садржајима на м:тел страници  open.mtel.ba

м:тел – имате пријатеље!

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана