Запаљен ауди Амира Кубуре

Сања Амиџић
Запаљен ауди Амира Кубуре

Сарајево - Скупоцјени аутомобили "ауди" и BMW изгорјели су јуче у два одвојена пожара у Сарајеву. Непозната лица запалила су "ауди", према непотврђеним информацијама, власништво хашког осуђеника и команданта 7. муслиманске бригаде АРБиХ Амира Кубуре и BMW супруге власника сарајевског кафане "Таверна" Амира Спахића, А. С.

Све указује на то да су аутомобили најприје поливени бензином, а потом запаљени.

"Ауди" Амира Кубуре је у потпуности спаљен. Пожар на његовом возилу избио је јуче рано ујутро око три часа у улици Топал Осман-паше, општина Ново Сарајево. 

- Ватрогасци су стигли убрзо и упркос напорима да што прије угасе ватрену стихију, од аутомобила је остала само шкољка - казао је Сарајлија који је желио да остане анониман.

Бригадир АРБиХ Кубура је познат по томе што је у Хашком трибуналу проглашен кривим, јер није спријечио пљачку имовине у селима Шушањ, Овнак, Брајковићи и Граховчићи у јуну 1993, као и у Варешу у новембру исте године. Он је осуђен на двије и по године затвора.

Возило BMW плануло је два часа иза поноћи недалеко од Средње економске школе у Сарајеву. Према ријечима очевидаца, убрзо након избијања пожара стигли су сарајевски ватрогасци који су угасили ватрену стихију.

- Изгорио је мотор аутомобила и хауба. Ватрогасци су брзо стигли тако да се пожар није проширио на други дио аутомобила - казао је један од очевидаца који није желио да му објавимо име и додао да је возило BMW било страних регистарских ознака.

Колика је материјална штета на оба возила биће познато након полицијске истраге, али нема сумње да је велика. У Министарству унутрашњих послова Кантона Сарајево рекли су да је полиција након обављеног увиђаја наставила даљу истрагу с циљем проналаска починилаца овог кривичног дјела паљевина.

Према подацима МУП-а Кантона Сарајево, од почетка ове године у Сарајеву је запаљено 37 аутомобила.

Приједор

Аутомобил BMW Х5 запаљен је у суботу, 8. августа, на паркингу стамбене зграде у насељу Пећани код Приједора. У ватреној стихији, која је избила око 2.30 часова, изгорио је задњи дио аутомобила.

Како незванично сазнајемо, поменуто возило је власништво Д. М. из Приједора, а користио га је полицајац ЦЈБ Приједор.

Полиција трага за починиоцем поменутог кривичног дјела.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана