Детаљи пожара у "Комуни": Борба са ватром трајала шест сати (VIDEO)

Небојша Томашевић
Детаљи пожара у "Комуни": Борба са ватром трајала шест сати (VIDEO)

РИБНИК - Седам ватрогасца из Рибника и Мркоњић Града с ватреном стихијом на ресторану "Комуна" у Рибнику борили су се шест сати и у поподневним сатима успјешно угасили пожар у коме није било жртава.

- У гашењу пожара учествовало је пет ватрогасаца из Ватрогасног друштва Рибник са навалним возилом "маз" као и два ватрогасца из Ватрогасног друштва Мркоњић Град са навалним возилом "ман". Интервенција је трајала до поподневних часова и трајала око шест часова. Нема повријеђених,а штета је велика - рекли су нам у Ватрогасном друштву Рибник.

Прочитајте и:

Драма Италијана у Рибнику: Избјегли пожар у задњи час, остали без ствари и докумената (VIDEO)

Пожар на ресторану "Комуна" избио је јутрос око 5.45 часова и у њему су у потпуности изгорјели ресторан, апартмани који су се налазили изнад њега и кухиња.

Менаџер ресторана Миленко Васиљевић испричао је да су пожар прво примијетили конобари који су спавали у апартманима и гости из Шведске.

- Швеђани су лупали на врата гостију из Италије и оно су  у посљедњи час успјели да изађу из соба. Рекли су да су чули противпожарни аларм, али ипак су посљедњи изашли из соба те су им им све ствари изгорјеле, документи и слично - рекао је Васиљевић.

Истакао је да се пожар веома брзо проширио и до доласка ватрогасаца цијели објекат који је дрвени се претворио у буктињу.

- Ватра се веома брзо  ширила и није се могао спасити објекат ресторана и собе које су биле изнад. Ту је била и огромна кухиња која је такође уништена у пожару. Не знамо шта је изазвало пожар и то треба да утврде истражни органи. Ово је велика катастрофа. Власник се налази у Аустрији и обавијестили смо га о свему - рекао је Васиљевић и додао да су на терену полицајци који врше увиђај.

Према незваничним информацијама, узрок пожара је квар на електроинсталацијама, а претпоставља се да је ватра планула у шанку или кухињи. Ипак, тачан узрок ће бити познат након вјештачења, рекао је за "Глас" извор блихзак истрази.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана