Detalji požara u "Komuni": Borba sa vatrom trajala šest sati (VIDEO)

Nebojša Tomašević
Detalji požara u "Komuni": Borba sa vatrom trajala šest sati (VIDEO)

RIBNIK - Sedam vatrogasca iz Ribnika i Mrkonjić Grada s vatrenom stihijom na restoranu "Komuna" u Ribniku borili su se šest sati i u popodnevnim satima uspješno ugasili požar u kome nije bilo žrtava.

- U gašenju požara učestvovalo je pet vatrogasaca iz Vatrogasnog društva Ribnik sa navalnim vozilom "maz" kao i dva vatrogasca iz Vatrogasnog društva Mrkonjić Grad sa navalnim vozilom "man". Intervencija je trajala do popodnevnih časova i trajala oko šest časova. Nema povrijeđenih,a šteta je velika - rekli su nam u Vatrogasnom društvu Ribnik.

Pročitajte i:

Drama Italijana u Ribniku: Izbjegli požar u zadnji čas, ostali bez stvari i dokumenata (VIDEO)

Požar na restoranu "Komuna" izbio je jutros oko 5.45 časova i u njemu su u potpunosti izgorjeli restoran, apartmani koji su se nalazili iznad njega i kuhinja.

Menadžer restorana Milenko Vasiljević ispričao je da su požar prvo primijetili konobari koji su spavali u apartmanima i gosti iz Švedske.

- Šveđani su lupali na vrata gostiju iz Italije i ono su  u posljednji čas uspjeli da izađu iz soba. Rekli su da su čuli protivpožarni alarm, ali ipak su posljednji izašli iz soba te su im im sve stvari izgorjele, dokumenti i slično - rekao je Vasiljević.

Istakao je da se požar veoma brzo proširio i do dolaska vatrogasaca cijeli objekat koji je drveni se pretvorio u buktinju.

- Vatra se veoma brzo  širila i nije se mogao spasiti objekat restorana i sobe koje su bile iznad. Tu je bila i ogromna kuhinja koja je takođe uništena u požaru. Ne znamo šta je izazvalo požar i to treba da utvrde istražni organi. Ovo je velika katastrofa. Vlasnik se nalazi u Austriji i obavijestili smo ga o svemu - rekao je Vasiljević i dodao da su na terenu policajci koji vrše uviđaj.

Prema nezvaničnim informacijama, uzrok požara je kvar na elektroinstalacijama, a pretpostavlja se da je vatra planula u šanku ili kuhinji. Ipak, tačan uzrok će biti poznat nakon vještačenja, rekao je za "Glas" izvor blihzak istrazi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana