Тројац из Бањалуке ухапшен с више од 400 грама кокаина

Н.Т.
Тројац из Бањалуке ухапшен с више од 400 грама кокаина

БАЊАЛУКА - Полиција је ухапсила и испитала три особе из Бањалуке због шверца наркотицима и пронашла више од 400 грама кокаина и мању количину марихуане, потврђено је "Гласу Српске".

Акција је изведена 4. маја и прво је ухапшен Д.Д., а убрзо послије тога и А.Ћ. и М.Д. који су  покушали да побјегну патроли, али нису успјели.

Из Полицијске управе Бањалука, наводећи иницијале, саопштено је да их све терете за кривично дјело неовлаштена производња и промет опојних дрога.

- Осумњичени Д.Д., А.Ћ. и М.Д. сви из Бањалуке ухапшени су у оквиру оперативних активности усмјерених на спријечавање злоупотребе опојних дрога. На основу наредбе Основног суда у Бањалуци, а уз претходну сагласност дежурног тужиоца Окружног јавног тужилаштва Бањалука, претресен је стан и друге просторије  у Бањалуци, које користи лице Д.Д., и пронађено је и одузето око 188 грама бијеле прашкасте материје која изгледом асоцира на опојну дрогу кокаин, одређена количина зелене биљне материје која  изгледом асоцира на опојну дрогу марихуану, дигитална вага, као и други предмети који се могу довести у везу са извршењем наведеног кривичног дјела - наведено је у саопштењу полиције.

Додаје се да је истог дана десет минута иза поноћи патрола покушала да заустави "пежо" којим је управљало лице А.Ћ., док се лице М.Д. налазило на мјесту сувозача. 

- Наведена лица су се приликом изласка из возила дала у бијег, те се оглушила о законито издато наређење полицијских службеника, али су убрзо сустигнута и лишена слободе. Код њих је укупно пронађено и одузето око 257 грама бијеле прашкасте материје која изгледом асоцира на дрогу кокаин и одређена количина зелене биљне материје која изгледом асоцира на опојну дрогу марихуану - стоји у полицијском саопштењу.

Појаснили су да је лице А.Ћ. које је управљало возилом  одбило да се подвргне испитивању на присуство опојних дрога у организму, чиме је починило прекршај из члана 220. Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ. 

- Све мјере и радње предузете су под надзором дежурног тужиоца Окружног јавног тужилаштва Бањалука, а након комплетирања и документовања предмета, против наведених лица слиједи подношење извјештаја о почињеном кривичном дјелу Окружном јавном тужилаштву, а против лица А.Ћ. и М.Д. и подношење захтјева за покретање прекршајног поступка због почињеног прекршаја из члана 24. Закона о јавном реду и миру пред надлежним судом - стоји у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана