Trojac iz Banjaluke uhapšen s više od 400 grama kokaina

N.T.
Trojac iz Banjaluke uhapšen s više od 400 grama kokaina

BANjALUKA - Policija je uhapsila i ispitala tri osobe iz Banjaluke zbog šverca narkoticima i pronašla više od 400 grama kokaina i manju količinu marihuane, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Akcija je izvedena 4. maja i prvo je uhapšen D.D., a ubrzo poslije toga i A.Ć. i M.D. koji su  pokušali da pobjegnu patroli, ali nisu uspjeli.

Iz Policijske uprave Banjaluka, navodeći inicijale, saopšteno je da ih sve terete za krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

- Osumnjičeni D.D., A.Ć. i M.D. svi iz Banjaluke uhapšeni su u okviru operativnih aktivnosti usmjerenih na spriječavanje zloupotrebe opojnih droga. Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Banjaluci, a uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, pretresen je stan i druge prostorije  u Banjaluci, koje koristi lice D.D., i pronađeno je i oduzeto oko 188 grama bijele praškaste materije koja izgledom asocira na opojnu drogu kokain, određena količina zelene biljne materije koja  izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, digitalna vaga, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela - navedeno je u saopštenju policije.

Dodaje se da je istog dana deset minuta iza ponoći patrola pokušala da zaustavi "pežo" kojim je upravljalo lice A.Ć., dok se lice M.D. nalazilo na mjestu suvozača. 

- Navedena lica su se prilikom izlaska iz vozila dala u bijeg, te se oglušila o zakonito izdato naređenje policijskih službenika, ali su ubrzo sustignuta i lišena slobode. Kod njih je ukupno pronađeno i oduzeto oko 257 grama bijele praškaste materije koja izgledom asocira na drogu kokain i određena količina zelene biljne materije koja izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu - stoji u policijskom saopštenju.

Pojasnili su da je lice A.Ć. koje je upravljalo vozilom  odbilo da se podvrgne ispitivanju na prisustvo opojnih droga u organizmu, čime je počinilo prekršaj iz člana 220. Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH. 

- Sve mjere i radnje preduzete su pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, protiv navedenih lica slijedi podnošenje izvještaja o počinjenom krivičnom djelu Okružnom javnom tužilaštvu, a protiv lica A.Ć. i M.D. i podnošenje zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenog prekršaja iz člana 24. Zakona o javnom redu i miru pred nadležnim sudom - stoji u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana