Три пута крали газдин пасат са пазаром

Невена Бунић
Три пута крали газдин пасат са пазаром

Бањалука - Борис Ковачевић (27), Срђан Милошевић (26), Владо Ћејић (27), Жарко Белензада (39) и Александар Комљеновић (26), сви из Бањалуке, ухапшени су у акцији "Маркет 1" због сумње да су у три наврата украли око 40.000 КМ из "пасата" власника маркета "Ас" Љубе Симића на Старчевици.

Начелник Сектора криминалистичке полиције Дарко Новковић, наводећи иницијале, јуче је на конференцији за новинаре у Полицијској управи Бањалука појаснио да су осумњичени у периоду од 6. јуна до 11. октобра 2016. године на подручју Бањалуке, заједно и одвојено, починили три крађе и отимање аутомобила.

- Ухапшени су осумњичени да су 12. августа дошли до маркета "Ас" у улици Слободана Кустурића, искористили непажњу власника и одвезли "пасат" у којем се налазила већа количина новца. Возило су послије тога оставили - рекао је Новковић.

Након пљачке лопови су покушали да запале возило код пилане у Дебељацима. Они се нису задовољили тим плијеном, па су иста кривична дјела поновили и 7. и 11. октобра 2016. године.

- Из истог путничког аутомобила, које је било паркирано у улици Југ Богдана, опет су на исти на начин украли већу количину новца - казао је Новковић.

Још се истражује пљачка маркета "Ас" од 6. јуна прошле године, када је отето 30.000 КМ, а сумња се да двојица од пет ухапшених имају везе са овим кривичним дјелом.

У првом походу лопови су однијели више од 13.000 КМ, у другом више од 22.000, а трећи пут су пронашли око 800 КМ. Већина њих је од раније позната полицији.

Начелник ПУ Бањалука Жељко Спасојевић рекао је на конференцији за новинаре да је стање безбједности на подручју града задовољавајуће.

- Криминалитет је смањен за 18,4 одсто у односу на август прошле године, а расвијетљеност кривичних дјела је близу 80 одсто. Мањи је број крађа и саобраћајних несрећа, али је било више погинулих у саобраћају у односу на упоредни период лани. Десило се само једно разбојништво. Није било убистава, а забиљежено је пет самоубистава - казао је Спасојевић.

Бијељина

Серијски крадљивац возила из Бијељине А. К. (18) ухапшен је након што је уторак рано ујутро украо или покушао да украде пет старих "голфова" у Бијељини. Незванично, ријеч је о Александру Копривици. Он је заустављен и ухапшен у другом украденом "голфу два", који је отуђио са паркинга у Бијељини.

Полиција је открила да је он исте ноћи покушао да украде још два аутомобила "голф два" са паркинга у граду, што је и признао полицији. Копривица је оштетио и врата на гаражи у улици Меше Селимовића, као и још један "голф".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана