Свједочили Стијак и Ковачевић

Небојша Томашевић
Свједочили Стијак и Ковачевић

Бањалука - У наставку изношења завршних ријечи на суђењу бањалучким полицијским инспекторима у Окружном суду Бањалука свједочили су оптужени Огњен Стијак и Марко Ковачевић.

Стијак је затражио ослобађајући пресуду не због недостатка доказа, већ, како је рекао, зато што је доказано да наводи оптужнице нису тачни.

- Оптужница је заснована и на изјави Славка Ђурића, који би да скине кривицу са себе и добије пет мјесеци затвора признао и да смо убили Џона Кенедија - казао је Стијак. Његов бранилац Маринко Бркић тврди да је истрага против његовог клијента и других инспектора злонамјерна и незаконита. Како је објаснио, тужилаштво није доказало ко је и колико новца и када дао Стијаку од наводно зарађених 117.000 марака од продаје дроге, како се тврди у оптужници.

Јуче је дио завршних ријечи изнио и оптужени Марко Ковачевић, али је суђење прекинуто због одмора и биће настављено данас. Ковачевић је казао да нарко-дилер Горан Бошњак њега није поменуо ни у једном исказу. Истакао је да су већина свједока тужилаштва особе спорног кредибилитета, које су имале мотив да свједоче против њих, јер су их хапсили.

У понедјељак су завршне ријечи изнијели Специјално тужилаштво и првооптужени Срђан Радуловић.

Специјално тужилаштво је тада од суда затражило да се од оптужених одузме 117.000 марака, јер су их зарадили продајом дроге те да буде одузето 9.000 марака и 449 евра од Стијака за које се сумња да су зарађене кривичним дјелом. Затражили су да инспекторима буде изречена и забрана да десет година обављају послове које су радили.

Првооптужени Радуловић је у завршној ријечи истакао да је ухапшен незаконито без иједног доказа.

- Свој посао сам радио професионално у складу са законом и за то сам награђиван. Сви свједоци су нарко-дилери који желе да нам се освете, јер смо их хапсили - истакао је Радуловић у завршној ријечи.

Специјално тужилаштво терети Радуловића, Ковачевића и Стијака да су организовано препродавали дрогу од почетка 2011. године до октобра 2013. године. Наводи се да су продајом осам килограма хероина и 6,7 килограма марихуане зарадили око 117.000 марака.

Завршне ријечи би требало да изнесе још пет инспектора, који се терете за изнуде исказа, фалсификовања исправа, повреду људског достојанства и злоупотребу службеног положаја и овлашћења. Након њиховог излагања биће заказана објава пресуде.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана