Специјалац SIPA сам себи пресудио

Жељка Домазет
Специјалац SIPA сам себи пресудио

Сарајево - Припадник специјалне јединице Државне агенције за истраге и заштиту (SIPA) Расим Пљевљак, који је у суботу увече убио Садету Аломеровић, те ранио њеног брата Самеда, починио је данас самоубиство на подручју Стојчевца, општина Илиџа.

Ово је потврдио портпарол МУП-а Кантона Сарајево Ирфан Нефић.

Припадници МУП-а Кантона Сарајево у потјери за Пљевљаком блокирали су јуче шире подручје Стојчевца, укључујући и Врело Босне и дио Храснице. Снажне полицијске снаге, укључујући и специјалне јединице МУП-а КС, патролирале су цијелим подручјем, а прилаз поменутом подручју није био дозвољен ни мјештанима. Пљевљак је лоциран на подручју Стојчевца. Узалудан је остао покушај хапшења јер је специјалац SIPA извршио самоубиство.

Крвави поход Пљевљака на Садету и њеног брата Самеда догодио се у суботу око 18 часова, а према незваничним информацијама, могући мотив убиства су дугови и љубомора.

Према причању очевидаца, прво је дошло до свађе између убице и жртве.

- Она му је говорила да не може више тако. Свађали су се неко вријеме, а утом је наишао њен брат. Био је у оближњем кафићу и неко му је рекао шта се дешава. Самед је покушао да прекине ту свађу, али је човјек извадио пиштољ и репетирао га. Садета је покушала да побјегне, а он је пуцао у њу и убио је. Онда је пуцао на њеног брата, окренуо се, отишао до "форда мондеа" и побјегао - испричао је један од очевидаца.

 

Опширније о овој трагедији прочитајте у електронском или штампаном изадњу "Гласа Српске"

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана