Specijalac SIPA sam sebi presudio

Željka Domazet
Specijalac SIPA sam sebi presudio

Sarajevo - Pripadnik specijalne jedinice Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Rasim Pljevljak, koji je u subotu uveče ubio Sadetu Alomerović, te ranio njenog brata Sameda, počinio je danas samoubistvo na području Stojčevca, opština Ilidža.

Ovo je potvrdio portparol MUP-a Kantona Sarajevo Irfan Nefić.

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo u potjeri za Pljevljakom blokirali su juče šire područje Stojčevca, uključujući i Vrelo Bosne i dio Hrasnice. Snažne policijske snage, uključujući i specijalne jedinice MUP-a KS, patrolirale su cijelim područjem, a prilaz pomenutom području nije bio dozvoljen ni mještanima. Pljevljak je lociran na području Stojčevca. Uzaludan je ostao pokušaj hapšenja jer je specijalac SIPA izvršio samoubistvo.

Krvavi pohod Pljevljaka na Sadetu i njenog brata Sameda dogodio se u subotu oko 18 časova, a prema nezvaničnim informacijama, mogući motiv ubistva su dugovi i ljubomora.

Prema pričanju očevidaca, prvo je došlo do svađe između ubice i žrtve.

- Ona mu je govorila da ne može više tako. Svađali su se neko vrijeme, a utom je naišao njen brat. Bio je u obližnjem kafiću i neko mu je rekao šta se dešava. Samed je pokušao da prekine tu svađu, ali je čovjek izvadio pištolj i repetirao ga. Sadeta je pokušala da pobjegne, a on je pucao u nju i ubio je. Onda je pucao na njenog brata, okrenuo se, otišao do "forda mondea" i pobjegao - ispričao je jedan od očevidaca.

 

Opširnije o ovoj tragediji pročitajte u elektronskom ili štampanom izadnju "Glasa Srpske"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana