Одузето 10.000 таблета стероида

Срна
Одузето 10.000 таблета стероида

Бањалука - Службеници Управе за индиректно опорезивање /УИО/ БиХ и Граничне полиције одузели су у Драгаљевцу 10.000 комада таблета и 32 ампуле стероида, које су пронађене у аутобусу који је саобраћао на релацији Зрењанин – Бањалука.

 Службеници УИО и Граничне полиције синоћ су у вечерњим часовима зауставили аутобус фирме "Биг турс" из Бањалуке и приликом прегледа на галерији иза возачевог сједишта пронашли наведену количину стероида.

О проналаску робе обавијештен је дежурни тужилац Тужилаштва БиХ, по чијим инструкцијама је наведена роба и одузета, с обзиром да се ради о роби која је забрањена за прометавовање и за увоз у БиХ, саопштено је из УИО.

Против извршилаца УИО ће поднијети извјештај о почињеном кривичном дјелу из члана.

Службеници УИО и МУП-а Кантона Тузла одузели су на Градској пијаци у Грачаници и зеленој пијаци у Клокотници 931 паклицу цигарета и 23 килограма резаног дувана за мотање и пушење, који нису били обиљежени на законски прописан начин уз важеће акцизне маркице. 

Против лица која су на незаконит начин ставила у промет наведене дуванске производе надлежном Суду, према Закону о акцизама у БиХ, поднесени су захтјеви за покретање прекршајног поступка.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана