Наоружани дилер из Бањалуке ухваћен са кокаином

Невена Бунић
Наоружани дилер из Бањалуке ухваћен са кокаином

Бањалука - Бањалучанин Игор Зарић (21) ухапшен је због сумње да је растурао кокаин и спид, а полиција је код њега, осим дроге, нашла пиштољ и 16.800 марака за које се сумња да их је зарадио продајом наркотика.

Осумњичени је легитимисан у суботу послијеподне у бањалучкој улици Првог крајишког корпуса, када је код њега пронађено више пакетића кокаина и пиштољ ЦЗ.

Полиција је затим претресла кућу и помоћни објекат који користи Зарић, гдје је нађено још кокаина запакованог у неколико пластичних врећица различите грамаже, спид, вага за прецизно мјерење, мобилни телефони и СИМ картице, новац, алуминијумска мрвилица и други прибор намијењен на производњу и дистрибуцију наркотика.

Полиција је укупно заплијенила 27 грама кокаина и 77 грама спида, као и 116 грама смјесе за повећавање количине дроге.

Портпарол Полицијске управе Бањалука Марија Маркановић рекла је да Зарића сумњиче за неовлашћену производњу и промет опојних дрога.

- Након комплетирања и документовања предмета против њега ће бити достављен извјештај Окружном јавном тужилаштву Бањалука - додала је Маркановићева.

На подручју Бањалуке у посљедње вријеме заплијењена је већа количина разних наркотика.

У полицијској акцији "Плантажа 2017" протекле седмице ухапшен је Бањалучанин Александар Ћутковић (45) након што је на његовом имању у Доњим Колима пронађен засад од 230 стабљика индијске конопље.

Ова плантажа била је добро скривена у шуми, а биљке су биле засађене међу кукурузом.

- Да осумњичени није откривен, брањем и сушењем конопље успио би да произведе више десетина килограма марихуане. Тако би ова дрога на црном тржишту могла да вриједи чак и више стотина хиљада марака - казао је извор близак истрази.

Лажне марке

Зарић је одраније познат по кривичним дјелима, а хапшен је и због фалсификовања новца. У акцији "Стотка" у априлу 2015. године заједно са три младића лишен је слободе због стављања у оптицај веће количине фалсификованих новчаница у апоенима од по 100 КМ. Четворка је новчанице подваљивала у спортским кладионицама, угоститељским објектима и киосцима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана