Ко су браћа Ћулум ухапшена у Санском Мосту

avaz.ba
Ко су браћа Ћулум ухапшена у Санском Мосту

Сански Мост - Полиција Унско-санског кантона (УСК) у уторак је ухапсила браћу Ћулум Армина и Нермина из Санског Моста јер се доводе у везу с убиством Славише Крунића, бизнисмена из Бањалуке.бизнисмена из Бањалуке.

Иначе, Армин Ћулум звани Боки познат је полицијским агенцијама широм Европе, као и његов брат Нермин, пише портал “Аваз.ба“.

Они су на челу бајкерске организације “Унитед Трибунс”, коју је њемачка тајна служба прогласила за државну опасност, а у Европи су проглашени за трећу највећу опасност за безбједност.

Ова група се, према писањима бројних европских медија, бави разним криминалним пословима. Армин Ћулум је у центар пажње јавности доспио 2014. године када су припадници Агенција за истраге и заштиту (СИПА) претресли кућу Армина Ћулума у Санском Мосту у оквиру међународне полицијске акције “Езел”, коју је проводило 900 полицајаца на подручју БиХ, Аустрије и Њемачке. Тада је разбијена криминална група која се бавила трговином људима и проституцијом, о чему су “Независне” тада писале.  

“United Tribuns” дјелује у Аустрији и Швајцарској, а њихови директни конкуренти су групе “Hells Angels” и “Bandidos”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана