Кнезовић убио навијача и ранио шесторицу

Горан Обрадовић
Кнезовић убио навијача и ранио шесторицу

Загреб - Државно одвјетништво Републике Хрватске (ДОРХ) подигло је оптужницу против Оливера Кнезовића (41) због сумње да је убио навијача Фудбалског клуба Сарајево Ведрана Пуљића (24) и ранио још шест присталица "бордо" тима.

Убиство је почињено у октобру 2009. године када је дошло до нереда и сукоба навијача фудбалских клубова Сарајево и Широки Бријег у Широком Бријегу. Кнезовић је побјегао у Хрватску зато што уз БиХ посједује и хрватско држављанство и од тада живи у Загребу.

Хрватска је одбила да га изручи БиХ. Он је привођен у Жупанијски суд у Загребу, негирао је кривицу и рекао да је пуцао из пиштоља, али у ваздух. Кнезовић је истакао и да је послије испаљених неколико хитаца пиштољ предао полицајцу којем га је неко раније био отео. Послије тога пуштен је на слободу, а у међувремену БиХ је уступила кривично гоњење Хрватској.

Према оптужници, Кнезовић је учествовао у нередима испред стадиона у Широком Бријегу. Навијачи су се тада сукобили са полицијом и Кнезовић је полицајцу Драгану Вујевићу из корица истргнуо пиштољ.

- Потом је са пиштољем истрчао на пут и према навијачима Сарајева испалио десет хитаца. Један хитац погодио је Ведрана Пуљића у главу и на мјесту га усмртио - стоји у оптужници.

Још је наведено да је Кнезовић другог навијача Сарајева ранио у бутину, трећег у прса те им нанио повреде опасне по живот. Још један навијач рањен је у руку, други у врат, а још двојица су задобили прострелне ране на ногама.

Послије овог инцидента ухапшени су и полицајац Вујевић и Кнезовић, али се није могло одмах утврдити ко је пуцао, због чега су пуштени. Бјекство у Хрватску правдао је страхом да у БиХ неће имати поштено суђење.

Инаугурација

Оливер Кнезовић, који је осумњичен за убиство и рањавање навијача ФК Сарајево, био је присутан и фотографисао се приликом инаугурације новог хрватског предсједника Колинде Грабар-Китаровић.

На великом броју хрватских портала осванула је слика Кнезовића са хрватским генералом Дамиром Крстичевићем.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана