Камера снимила боксера близу зграде претученог новинара

nezavisne.com
Камера снимила боксера близу зграде претученог новинара

Бањалука - Свједок Тужилаштва, кајакаш Дарко Савић, потврдио је да је боксера Марка Чолића (32), оптуженог за покушај убиства новинара РТВ БН Владимира Ковачевића (37), 27. августа прошле године ујутру комбијем довезао код стадиона ФК “Напријед”, а поред којег је, иначе, Ковачевић вече раније претучен.

Приказан је и видео-снимак, снимљен са куће која се, по тврдњама Тужилаштва, налази недалеко од зграде гдје станује Ковачевић, а на снимку се, по ријечима свједока, види Чолић како улази у комби којим га је претходно довезао.  Бањалучки спортиста каже да тада није знао због чега је Чолић хтио да иде у ту улицу.

“Тог јутра нисам знао за немили догађај. Дошао сам по Марка, да идемо на тренинг, пошто сам га тренирао. Питао ме је да ли могу да га одвезем до 'Наприједовог' стадиона, да, како је рекао, 'нешто погледа'“, рекао је Савић, а чије свједочење су “Независне” раније најавиле.

Када су, како се присјећа свједок, дошли до стадиона, Чолић је изашао из плавог комбија, а Савић је помјерио возило како би се паркирао у једносмјерној улици.

“Чолић се упутио негдје, и задржао се око минут, минут и по. Када се вратио, сјео је на сувозачево мјесто. Касније смо отишли на Градски стадион, гдје смо одрадили тренинг”, рекао је Савић.

Свједок је истакао да је одгојен као узоран спортиста, а затим је у судници изнио још једну битну реченицу.

“Да сам знао да је то та улица, да се ту догодио овај злочин, не бих га довезао”, рекао је бањалучки кајакаш, који је навео да је Чолић тог дана на себи имао зелени шушкавац за трчање, а доље свјетлију тренерку.

Потом је, на приједлог окружног тужиоца Татјане Нинковић, приказан видео-снимак, настао 27. августа ујутру, а на којем се, по тврдњи Тужилаштва, види Савићев комби, недалеко од Ковачевићеве зграде. Код комбија се види и младић, обучен управо онако како је то Савић описао.

“Човјек који улази у возило је Марко Чолић”, рекао је Савић.

Гордан Јовишевић, адвокат Чолића, а који је, по оптужници, заједно са одбјеглим Недељком Дукићем (28) из Кнежева претукао Ковачевића, успротивио се приказивању овог видео-снимка.

“У питању је незаконито прикупљен доказ. Уз остало, нигдје се не описује са које куће је тај снимак изузет”, навео је Јовишевић, али је Судско вијеће тај приговор одбило.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана