Инцидент у Горажду: Одборник пуцао на колегу јер је напустио странку

Agencije
Инцидент у Горажду: Одборник пуцао на колегу јер је напустио странку

Горажде - Одборник Градске скупштине у Горажду Сеад Татарин ухапшен је јер је пијан пуцао у угоститељском објекту у насељу Витковићи код Горажда, након свађе са дојучерашњим страначким колегом Рамизом Драгољем, који је напустио странку.

У пуцњави, која се догодила у ноћи између суботе и недјеље, није било повријеђених. Како преносе агенције, до пуцњаве је дошло након што је Татарин неколико пута пријетио Драгољу због тога што је напустио Странку дијаспоре.

Драгољ је за локалне медије казао да је то разлог због чега је пуцано на њега те да је он странку напустио због радњи "на које није желио пристати".

Према ријечима Драгоља, све је почело пријетњама које му је Татарин упућивао путем других људи те је он с намјером да ријеши ситуацију у касним вечерњим часовима свратио до локалног кафића.

- Рекао сам му да то не чини, признајем да сам му рекао ако то не стане, да ће се лоше завршити, али није било физичког контакта, јер сам од њега био удаљен неколико метара. Извадио је пиштољ и, срећом, између нас је стао његов пријатељ, некако сам успио доћи до врата и побјећи, а онда сам зачуо пуцањ. Метак се одбио од асфалт уз моју ногу - испричао је Драгољ, најављујући да ће покренути тужбу против Татарина за покушај убиства.

Према информацијама из горажданског МУП-а, пуцњава је полицији пријављена око поноћи. Д. Р. се обратио дежурној служби Полицијске станице Горажде и пријавио да је Т. С. пуцао у њега у кафани у насељу Витковићи.

Одмах након пријаве на мјесто догађаја је изашла полиција, заједно са Јединицом за подршку МУП-а Босанско-подрињског кантона, те су потврђени наводи пријаве, а установљено је и то да у пуцњави није било повријеђених особа. Осумњичени Т. С. ухапшен је око 40 минута након поноћи, а приликом алкотестирања утврђено је да је имао 1,68 промила алкохола у крви. Он је након тога смјештен у просторије за задржавање у Полицијској управи Горажде. Полиција је у угоститељском објекту пронашла пиштољ из којег је пуцано, као и једну чауру.

О свему је обавијештен и кантонални тужилац, који је, будући да је Д. Р. прије пуцњаве напустио угоститељски објекат, дјело окарактерисао као угрожавање безбједности. (Агенције)++

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана