Хармоника чува сјеђања на Горана

А. М.
Хармоника чува сјеђања на Горана

Бањалука - Представа "Одумирање међеда" по тексту Бранка Ћопића и у режији Александра Пејаковића одиграна је на сцени Народног позоришта Републике Српске, али први пут без Горана Симића, Бањалучанина који је нестао у бујици 2. августа на подручју Старчевице.

Симић је у представи играо улогу хармоникаша и свирао је уживо музичке дионице које је сам аранжирао. Договором између редитеља Александра Пејаковића као предлагача и глумачког ансамбла представе, одлучено је да Горанова улога ником неће бити додијељена, а да ће на мјесту у публици гдје је он сједио стајати хармоника као сјећање на његов допринос настанку ове представе.

- Овом одлуком жели се прије свега симболично истаћи да је Горан незамјенљив у наведеној улози и да ћемо га се увијек сјећати као истинског професионалца и доброг човјека - рекао је Пејаковић.

Умјесто музике уживо пуштаће се тонски запис према Горановом аранжману. Ову одлуку подржали су у име националног театра, умјетнички директор Народног позоришта РС Александар Стојковић, као и Горанова супруга Дијана, у име његове породице. 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана