Детаљи убиства у Горњој Рапској код Приједора: Полицајца убио, а оца избо ножем

Невена Бунић
Детаљи убиства у Горњој Рапској код Приједора: Полицајца убио, а оца избо ножем

Приједор - Марко Шабић (44) из Горње Рапске код Приједора ухапшен је због сумње да је хицем из ловачке пушке убио полицајца Слађенка Тубина (48), ножем у груди убо оца Веселка (81) и метком окрзнуо кћерку, сазнаје “Глас Српске”.

Незапамћени злочин десио се у недјељу око 19 часова. Марко је са супругом Јосипом и њихових двоје дјеце дошао код родитеља да прославе Ускрс. Ништа није слутило на трагедију све до предвече, када је избила свађа између оца и сина, наводно због земље.

- У расправу су се укључиле мајка нападача и супруга Јосипа. У једном моменту Марко је с ножем кренуо ка својој жени. У одбрану снахе стао је Веселко и тада га је син два пута убо ножем у груди. Након тога, Марков син Дарио одвезао је дједа до болнице, а нападач се закључао у купатило. Са собом је понио и очеву ловачку пушку јер је Веселко некада био ловац - испричао је извор близак истрази.

Неко од чланова породице позвао је полицију. Убрзо је на интервенцију сам стигао полицајац Слађенко Тубин из Полицијске станице Љубија. Он је ушао у кућу Шабића, покуцао на врата купатила и позвао Марка да изађе.

- Марко је отворио врата и пуцао у стомак полицајцу. Тубин је рањен успио побјећи из куће, али је Шабић кренуо за њим и пуцао по дворишту. Наводно је полицајац успио да из службеног пиштоља узврати ватру и испали два хица, али није погодио монструма. Помахнитали нападач је тада кренуо да пуца на остале чланове своје породице, који су кренули да бјеже у шуму. Један од хитаца је окрзнуо његову кћерку (15) - испричао је извор “Гласа Српске”.

Убрзо је стигло полицијско појачање, које је савладало и ухасило Шабића. Тешко рањени Тубин је превезен у Општу болницу у Приједору, гдје је оперисан. Преминуо је неколико часова након рањавања. Иза њега су остали супруга и два сина.

Избодени Веселко је такође оперисан и јуче је био стабилно.

Мјештани Горње Рапске испричали су да је Шабић и раније правио проблеме по селу.

- Он није сав свој. Рођен је овдје, а живио је са супругом и дјецом у Приједору. Повремено је обилазио родитеље, са којима се често свађао, а колико чујем, кобног дана се препирао са оцем око неке земље. Док је живио овдје, често је правио нереде и изазивао туче - испричао је један комшија Шабића који није желио да му објавимо име.

Према незваничним информацијама, Шабић се раније лијечио у психијатријским установама. Наводно је то посљедица тешке саобраћајне несреће коју је доживио 1999. године у Загребу. Тада је тешко повриједио главу.

Саучешћа

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик упутио је телеграм саучешћа породици убијеног полицајца.

- Са дубоким жаљењем сам примио вијест о несрећи у којој је трагично настрадао човјек који је часно и храбро обављао своју дужност - истакао је Додик.

Телеграме саучешћа породици страдалог полицајца упутили су и предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић, премијер РС Радован Вишковић, Савез Синдиката РС, бројне друге институције и пријатељи.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана