Бањалучанин на суд због сирене

Небојша Томашевић
Бањалучанин на суд због сирене

Бањалука - Полиција истражује да ли је Борис Стефановић (30) џипом намјерно ударио Ненада Макивића (47) или му је он скочио пред аутомобил.

Макивић тврди да је Стефановић џип "фолксваген туарег" намјерно усмјерио према њему, док возач то све негира и каже да му је он скочио на хаубу.:

- Био сам испред своје радње у улици Скендера Куленовића када је наишао млађи момак с џипом. Скренуо је на тротоар према пекари "Мања", али пошто није могао да прође од једног возила почео је да свира и галами - казао је Макивић.

Додао је да је убрзо дошла жена чије ауто засметало возачу џипа да прође па је тај младић почео да галами на њу.

- Викао јој је свакакве ружне ријечи и галамио, а затим ју је возилом блокирао да не може проћи. Пришао сам да бих заштитио уплашену жену и рекао њему да се смири и да је блокирао тротоар. Међутим, он је из аута почео да галами пријети да ће ме претући - казао је Макивић.

Истакао је да се након неког времена љути возач одвезао, те да се убрзо вратио и намјерно џипом налетио на њега док је стајао на тротоару поред улице у близини своје радње.

- Силина ударца ме бацила неколико метара све до оближње пекаре "Дан и ноћ". Срећом нисам озбиљно повријеђен, јер сам се мало одигао на прсте - рекао је Макивић, који тврди да су му нагњечена ребра и искочио ножни зглоб.

Стефановић тврди да му је Макивић намјерно скочио на хаубу и да је он њему пријетио због чега ће га тужити.

- Ишао сам до пекаре "Мања" да супруга нешто купи. Застао сам да је сачекам, а било је неко ауто па сам свирнуо. Нисам ни на кога галамио. Тај човјек је, вјероватно изнервиран јер сам свирао, пришао и почео да псује и пријети - казао је Стефановић.

Нагласио је да је након свега отишао, али се вратио да би сазнао ко му је пријетио да би га пријавио полицији.

- Док сам пролазио поред његове радње он је почео да галами и говорио је да ће исјећи "на комаде" мене, жену и дијете, а затим скочио на ауто - казао је Стефановић.

У Полицијској управи Бањалука казали су да је овај случај окарактерисан као саобраћајна несрећа.

- Увиђајем је констатовано да су у несрећи учествовали Б. С. с "фолксваген туарегом" и пјешак Н. М. који је повријеђен. Покренута је истрага с циљем утврђивања чињеница и свих околности - рекли су у полицији не наводећи друге детаље.

Снимци

Ненад Макивић је истакао да су цијели инцидент снимиле камере видео-надзора његове радње, али и околних објеката.

- Један снимак већ је узела полиција, док снимак с друге камере, гдје се види како он галами на жену и како аутом иде на мене, даћу свом адвокату. Полиција, нажалост, није изузела све снимке с околних објеката и како ми се чини не ради истрагу како треба - рекао је Макивић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана