Воду добило 150 домаћинстава на Мањачи

Милијана Латиновић
Воду добило 150 домаћинстава на Мањачи

Бањалука - Пуштањем у рад водоводног подсистема "Вулини" у петак је обезбијеђено снабдијевање водом за 150 домаћинстава на Мањачи код Бањалуке.

Водовод су симболичним одвртањем чесама из којих је потекла вода са новоизграђеног водовода у засеоку Божићи отворили предсједник РС Милорад Додик, кандидат СНСД-ДНС-СП за градоначелника Бањалуке Игор Радојичић и градоначелник Слободан Гаврановић.

Десетинама окупљених мјештана Гаврановић је поручио да се неће стати на овоме и да ће вода стићи и до других села. Он је истакао да је у подсистем "Вулини" уложено око 1,13 милиона КМ, а ријеч је о дијелу пројекта водовода "Бањица".

- Ово је веома значајно јер од данас вода долази у 150 домаћинстава у засеоцима Вулини, Локвари и Дујаковци. Њих још 30 добиће воду чим завршимо пумпну станицу чија изградња ће почети у наредних десет дана, за шта је град обезбиједио 50.000 марака - казао је Гаврановић.

Директор Центра за развој и унапређење села Миленко Шарић казао је да водоводни систем "Бањица" треба да покрије сва насеља на овом простору.

- То је укупно око 140 километара водовода, а ми смо до сада урадили више од 130 километара. Ово је само дио великог пројекта водоводног снабдијевања сеоског подручја Бањалуке у који је до сада уложено око 13 милиона КМ - рекао је.

Он је нагласио да би у наредних мјесец и по требало да буде завршена изградња пумпне станице за Горње Лусиће, заселак који се налази на највишој тачки надморске висине.

Радојичић је нагласио да све оно што Мањача није имала у бившој Југославији, сада је добила са Српском.

- Мањача је добила пут, воду и све остало. На нама је да гледамо у будућност и да завршимо водовод до свих домаћинстава која се налазе у висинским подручјима, а њих има и у Карановцу, Чесми и Пискавици - рекао је Радојичић.

Додик је поручио да становници Мањаче заслужују боље услове живота и да му је драго што ће нови водовод допринијети томе.

- Све што је комунизам ускратио Мањачи, а СДС слагао, када је имао оно нешто мало власти, ми из СНСД-а смо то урадили путем градске власти и Владе РС. Данас је Мањача сређена и обогаћена инфраструктурним објектима, путном мрежом и водом и овдје се стварају најважнији услови живота - казао је Додик додавши да га посебно радује то што се млади са Мањаче који су одселили у град полако враћају, граде викендице, а неки и остају да живе овдје.

Весеље

За мноштво окупљених мјештана и госте организован је ручак и народно весеље, а за добру атмосферу побринула се група "Синови Мањаче".

- Нашим мукама коначно је дошао крај. Нећемо више пити кишницу, а највише нас радује то што ће наша дјеца имати боље услове за живот - поручили су мјештани не кријући задовољство због отварања водовода.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 29 беба
Рођено 29 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана