Ускоро поново могућа легализација бесправне градње

Агенције
Ускоро поново могућа легализација бесправне градње

Бањалука - Грађанима, који до сада нису поднијели захтјеве за легализацију бесправно изграђених објеката, ускоро ће се пружити нова прилика да „озаконе” своје некретнине, пошто се ових дана очекује да на снагу ступи нови Закона о легализацији бесправне градње.

Рок за легализацију бесправно изграђених објеката, у складу са истеклим законским рјешењем, закључен је са 1. јануаром 2017. године, а грађани су нову прилику за легализацију добили захваљујући новом Закону о легализацији, који је Народна скупштина РС усвојила на посљедњој сједници од 21. јуна ове године.

Шеф градског Одјека за легализацију Вук Вишекруна истиче да ће подношење нових захтјева за легализацију бити омогућено по ступању на снагу новог закона.

“Очекујемо да закон буде објављен ових дана и да ступи на снагу, по важећим прописима, након чега ће грађани, који то још нису учинили, моћи да подносе нове захтјеве за легализацију. Што се нас тиче, ми смо у потпуности спремни да одговоримо овом задатку и да одмах омогућимо наставак подношења захтјева за легализацију”, рекао је Вишекруна.

Према његовим ријечима, од почетка процеса легализације до сада градске службе успјешно су легализовале више од 5.000 објеката на подручју града. Међутим, овај процес је, истиче Вишекруна, још далеко од коначног рјешења, будући да је тренутно у раду око 10.000 захтјева за легализацију.

“На годишњем нивоу, ми рјешавамо до 1.300 захтјева, тако да је сигутрно да ће овај процес, због великог посла који је пред нама, трајати сигурно бар још неколико година”, рекао је Вишекруна.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 29 беба
Рођено 29 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана