Уништено или оштећено више од 1.200 знакова

Срна
Уништено или оштећено више од 1.200 знакова

Бањалука - У Бањалуци је у прошлој години уништено или оштећено више од 300 саобраћајних знакова и порушено њих више од 900, а из градског буџета је за санирање штете издвојено око 70.000 КМ, саопштено је из Градске управе.

"Током прошле године уништено је и оштећено 25 саобраћајних огледала, те шест свијетлећих саобраћајних знакова жметаж, а 25 стајалишних ознака је уништено у потпуности", навели су у градском Одјељењу за саобраћај и путеве.

Из градског Одјељења напомињу да, осим штете која настаје као посљедица саобраћајних незгода, саобраћајну сигнализацију све више уништавају и несавјесни појединци или групе - од исписивања графита, лијепљења наљепница, рушења, до ломљења и тоталног уништавања.

Прошле године је, како наводе, украдено неколико саобраћајних знакова, о чему је обавијештена и надлежна полицијска станица.

За постављање и одржавање вертикалне саобраћајне сигнализације прошле године утрошено је укупно 150.000 КМ.

У Одјељењу за саобраћај и путеве истичу да је саобраћајна сигнализација највише уништена на локацијама у непосредној близини појединих угоститељских објеката, у зонама школа, спортских објеката или сличних мјеста гдје долази до већег окупљања грађана.

"Карактеристично је да су се ове негативне појаве дешавале по неколико пута на истој локацији", напомињу у овом одјељењу.

На подручју града постављено је више од 7.000 саобраћајних знакова, око 600 стајалишних ознака, 80 саобраћајних огледала, 45 свијетлећих саобраћајних знакова "мета", те бројна остала саобраћајна сигнализација и опрема пута, као што су путоказна и туристичка саобраћајна сигнализација, те превентивне избочине.

Из Градске управе апелују на суграђане да не уништавају саобраћајну сигнализацију, а уочена оштећења на сигнализацији могу пријавити на дежурни телефонски број за пријаву комуналних проблема: 051/244-593.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 29 беба
Рођено 29 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана