Рестартовци у Добоју дочекани увредама

Агенција
Рестартовци у Добоју дочекани увредама

Добој - Неколицина представника удружења "Рестарт Српска" из Бањалуке протестовала је јуче испред Градске управе у Добоју због куповине аутомобила вриједног око 110.000 марака за потребе добојске власти.

Кажу да би их на окупљању било више, али многи нису успјели доћи из Бањалуке због саобраћајне несреће на путу у Прњавору. Зато није мањкало Добојлија, који су се окупили да би спријечили "Рестартов" протест.

Предсједник "Рестарта" Стефан Благић истакао је да је њихова активисткиња, која се раније појавила на платоу градског парка, недалеко од улаза у Градску управу, вербално нападнута.

- Вербално ме напала група момака, који су говорили како смо ми страни плаћеници, и то само зато што смо дошли овдје да указујемо на проблем. Вјероватно је у реду када причамо против једних, али није у реду када причамо против ових - рекла је активисткиња "Рестарта" Ивана Перишић.

До сукоба није дошло захваљујући добром раду полиције, која је направила тампон зону између представника "Рестарта" и окупљених младића, који су узвикивали "Идите кући" и "Шта ћете нам овдје".

Благић је рекао да су очекивали да им се Добојлије придруже у протестима.

- Очигледно се овдје спремало нешто. Када указујете на проблеме, спремни су да се физички обрачунају са вама, а када указујете на проблеме који праве неки други, онда је све у реду - рекао је Благић.

Представници "Рестарта" су уз пратњу полиције напустили мјесто окупљања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 29 беба
Рођено 29 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана