Правда недостижна за жртве масакра у Кравици

К. Ћ.
Правда недостижна за жртве масакра у Кравици

Братунац - У цркви Светих апостола Петра и Павла у Кравици код Братунца у петак је служен парастос за 158 Срба страдалих у посљедњем рату, од којих су њих 49 масакрирани 7. јануара 1993. године.

Обиљежавање 25 година од страдања мјештана овог села настављено је полагањем цвијећа и одавањем почасти жртвама на спомен-обиљежју у Кравици, одакле је још једном указано на неправду јер за почињене злочине нико није одговарао.

- Предмет Кравица никад се није нашао пред Хашким трибуналом ни правосудним институцијама БиХ. С правом питамо зашто сви ћуте о страдању мјештана овог села када чињенице потврђују да су на Божић 1993. године побијени сви Срби који нису могли побјећи и када је нестало седморо мјештана од којих се петоро још воде као нестали - рекла је предсједница Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила општине Братунац Радојка Филиповић. На неправду према српским жртвама указала је и Драгица Радовић, којој је на Божић масакриран муж Васкрсија, иза којег је остало троје малољетне дјеце.

- Једва смо скупили његове посмртне остатке које смо, без главе, нашли два мјесеца послије Божића. Нема правде - рекла је Радовићева.

Старица Крстина Николић, којој је 7. јануара 1993. године убијен муж Милован, истакла је да је сваки Божић подсјећа на стравичне догађаје и беспућа којима су се кретали цивили да би стигли до ријеке Дрине.

- Године пролазе, а породицама је све теже јер још нико није кажњен за злочин над нашим најмилијим - рекла је Николићева. У име Владе РС почаст жртвама у Кравици одао је министар рада и борачко-инвалидске заштите Миленко Савановић, који је поручио да је овај простор дао огромне жртве за стварање Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 29 беба
Рођено 29 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана