Посао добија 100 кадета

А. Ј. Р.
Посао добија 100 кадета

Бањалука - Гранична полиција БиХ отворила је врата за пријем нових чланова, а посао ће добити 100 кандидата.

Конкурс за пријем кадета у чину полицајац биће отворен до 1. децембра ове године, а заинтересовани морају имати завршен четврти степен школске спреме.

- Кандидати који се пријављују морају бити држављани БиХ, имати између 18 и 35 година - наводи се, између осталог, у огласу Граничне полиције БиХ.

Посебни услови које кадети морају испунити су положен возачки испит Б категорије, познавање једног свјетског језика и рада на рачунару, а такође морају знати да пливају.

У Граничној полицији истичу да ће кадети бити одабрани на основу тестова којима ће бити подвргнути, а који подразумијевају тестове општег знања и физичке способности, провјеру пливања, те љекарски и психолошки преглед.

Истакли су да ће прије доношења одлуке о избору сви кандидати проћи безбједносну провјеру у складу са поступком за издавање дозволе за приступ тајним подацима.

- Примљени кандидати ићи ће на обуку у Агенцију за школовање и стручно усавршавање кадрова у Мостару, која ће трајати 30 седмица. Након завршене обуке кандидати ће бити примљени на пробни рад у трајању од годину и распоређени на радна мјеста у организационим јединицама широм БиХ - наводи се у огласу Граничне полиције БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 29 беба
Рођено 29 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана