Отворене канцеларије АПИФ-а у Борику

Д. Б.
Отворене канцеларије АПИФ-а у Борику

Бањалука - Захваљујући новим канцеларијама Агенције за посредничке, информатичке и финансијске услуге (АПИФ), које су јуче отворене у згради “Титаник” у бањалучком насељу Борик, привредни субјекти моћи ће брже и лакше да користе услуге ове агенције.

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић рекао је да се на овој фреквентној локацији налазе и поједине канцеларије Градске управе, као и пошта, тако да грађани без пуно кретања и губљења времена могу обавити послове. Додао је да је с циљем доступности појединих услуга грађанима реализовано већ неколико пројеката.

- Од 1. јануара прошле године увели смо једношалтерски систем за издавање грађевинских дозвола - подсјетио је Радојичић и нагласио да град у сарадњи са Министарством унутрашњих послова РС намјерава да на локацији гдје се издају лична документа отвори шалтер који би био увезан са свим градским књигама, што ће грађанима омогућити да на једном мјесту ријеше све административне проблеме.

Директорица АПИФ-а Јелена Ћетковић рекла је да су се привредни субјекти жалили на неприступачност локацији АПИФ-а у старој згради Владе Српске, те да су им банке и пошта далеко.

- Отварањем овог простора омогућено им је да послове обаве у кругу од свега 20 метара - казала је Ћетковићева.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 29 беба
Рођено 29 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана