Otvorene kancelarije APIF-a u Boriku

D. B.
Otvorene kancelarije APIF-a u Boriku

Banjaluka - Zahvaljujući novim kancelarijama Agencije za posredničke, informatičke i finansijske usluge (APIF), koje su juče otvorene u zgradi “Titanik” u banjalučkom naselju Borik, privredni subjekti moći će brže i lakše da koriste usluge ove agencije.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je da se na ovoj frekventnoj lokaciji nalaze i pojedine kancelarije Gradske uprave, kao i pošta, tako da građani bez puno kretanja i gubljenja vremena mogu obaviti poslove. Dodao je da je s ciljem dostupnosti pojedinih usluga građanima realizovano već nekoliko projekata.

- Od 1. januara prošle godine uveli smo jednošalterski sistem za izdavanje građevinskih dozvola - podsjetio je Radojičić i naglasio da grad u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova RS namjerava da na lokaciji gdje se izdaju lična dokumenta otvori šalter koji bi bio uvezan sa svim gradskim knjigama, što će građanima omogućiti da na jednom mjestu riješe sve administrativne probleme.

Direktorica APIF-a Jelena Ćetković rekla je da su se privredni subjekti žalili na nepristupačnost lokaciji APIF-a u staroj zgradi Vlade Srpske, te da su im banke i pošta daleko.

- Otvaranjem ovog prostora omogućeno im je da poslove obave u krugu od svega 20 metara - kazala je Ćetkovićeva.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana