Налаз обдукције с ВМА: Давид био жив данима након нестанка

nezavisne.com
Налаз обдукције с ВМА: Давид био жив данима након нестанка

Бањалука - Леш покојног Бањалучанина Давида Драгичевића (21) провео је у води од два до највише четири дана, пише у другом обдукционом налазу, који је на друштвеним мрежама објавила његова мајка Сузана Радановић.

У том документу, који потписује Ивица Миросављевић, начелник Одељења за судску медицину на Војно-медицинској академији (ВМА), наводи се и да смртни исход Драгичевића није могао наступити прије тог времена.

"Промене на шакама и стопалима указују да је леш покојног провео у води од два до највише четири дана, што значи да и смртни исход није могао наступити пре наведеног времена", стоји у налазу обдукције.

Нестанак Драгичевића пријављен је у недјељу, 18. марта, а тијело је у ријеци Врбас пронађено шест дана касније, односно 24. марта, што значи да је, судећи по овом документу, Давид био жив минимално два дана након што је нестанак пријављен.

Према доступним информацијама, Давид Драгичевић је од куће отишао у суботу, 17. марта око 19 часова. Како је раније објављено, посљедњи пут виђен је у недјељу ујутро, око 3.30 часова, а нестанак је пријављен неколико сати касније.

У кориту ријеке Врбас, на ушћу Црквене, 24. марта пронађено је тијело двадесетједногодишњака.

У првом налазу који потписује Жељко Каран наводи се да је смрт Драгичевића наступила до максимално седам дана прије момента обдукције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 29 беба
Рођено 29 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана