Награђени оригиналност и тимски рад ученика

А. Ј. Р.
Награђени оригиналност и тимски рад ученика

Бањалука - Кратки филм о дјечаку са Дауновим синдромом и страховима које проживљава његова мајка донио је побједу и награду од 5.000 КМ Првој основној школи из Велике Кладуше на конкурсу под називом "Није фаца ко хејт баца".

Овај конкурс за основне школе организовало је Микрокредитно друштво "Микрофин", на чију адресу је пристигло више од 600 радова из 169 основних школа из цијеле БиХ, а проглашење побједника уприличено је јуче у Народној и универзитетској библиотеци РС.

Друга награда у вриједности од 3.000 КМ припала је Основној школи "Доситеј Обрадовић" из Добоја, која се представила филмом који приказује понашање и реакције дјеце у ситуацијама вршњачког насиља. Стрип који приказује шта значи другарство у тешким тренуцима живота донио је ОШ "Јован Дучић" из Бањалуке трећу награду од 2.000 КМ.

Извршна директорица "Микрофина" Радмила Бјељац истиче да је идеја конкурса била скретање пажње на забрињавајући проблем вршњачког насиља, али и подстицање основаца на размишљање о другарству.

- Одушевљени смо одзивом школа и инвентивношћу дјеце. Посебно се радујемо што су у конкурсу учествовале школе из свих крајева БиХ. Жељели смо да наградимо тимски рад, охрабримо оригиналне идеје и у први план истакнемо паметну и креативну дјецу, која не добијају довољно пажње у мору лоших вијести које су, нажалост, увијек у жижи интересовања - додала је Бјељац.

Компанија "Микрофин" је осим главних награда додијелила и неколико специјалних награда у вриједности од по 1.000 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана