Nagrađeni originalnost i timski rad učenika

A. J. R.
Nagrađeni originalnost i timski rad učenika

Banjaluka - Kratki film o dječaku sa Daunovim sindromom i strahovima koje proživljava njegova majka donio je pobjedu i nagradu od 5.000 KM Prvoj osnovnoj školi iz Velike Kladuše na konkursu pod nazivom "Nije faca ko hejt baca".

Ovaj konkurs za osnovne škole organizovalo je Mikrokreditno društvo "Mikrofin", na čiju adresu je pristiglo više od 600 radova iz 169 osnovnih škola iz cijele BiH, a proglašenje pobjednika upriličeno je juče u Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci RS.

Druga nagrada u vrijednosti od 3.000 KM pripala je Osnovnoj školi "Dositej Obradović" iz Doboja, koja se predstavila filmom koji prikazuje ponašanje i reakcije djece u situacijama vršnjačkog nasilja. Strip koji prikazuje šta znači drugarstvo u teškim trenucima života donio je OŠ "Jovan Dučić" iz Banjaluke treću nagradu od 2.000 KM.

Izvršna direktorica "Mikrofina" Radmila Bjeljac ističe da je ideja konkursa bila skretanje pažnje na zabrinjavajući problem vršnjačkog nasilja, ali i podsticanje osnovaca na razmišljanje o drugarstvu.

- Oduševljeni smo odzivom škola i inventivnošću djece. Posebno se radujemo što su u konkursu učestvovale škole iz svih krajeva BiH. Željeli smo da nagradimo timski rad, ohrabrimo originalne ideje i u prvi plan istaknemo pametnu i kreativnu djecu, koja ne dobijaju dovoljno pažnje u moru loših vijesti koje su, nažalost, uvijek u žiži interesovanja - dodala je Bjeljac.

Kompanija "Mikrofin" je osim glavnih nagrada dodijelila i nekoliko specijalnih nagrada u vrijednosti od po 1.000 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana