На захтјевне операције пацијенти више не морају у Београд

А. Ј. Р.
На захтјевне операције пацијенти више не морају у Београд

Бањалука - Пацијенти из Српске које муче компликације са урогениталним органима више неће морати одлазити на захтјевне операције у Београд, јер су ове процедуре од сада доступне и у Универзитетском клиничком центру (УКЦ) РС.

У овој здравственој установи стручњак из области урогениталне и реконструктивне хирургије Владимир Којовић из Београда у петак је извео комплексну операцију на урогениталним органима пацијента. 

Вршилац дужности директора УКЦ-а Владо Ђајић истакао је да је сарадња са овим стручњаком доказ да је опредијељеност ове здравствене установе усавршавање здравствених услуга и едукација кадра.

- Планирано је да љекар Којовић долази сваког мјесеца и изводи операције, код дјеце и одраслих. Осим тога, едуковаће наше љекаре, што је вишеструка корист - додао је Ђајић.

Помоћник генералног директора за медицинске послове УКЦ-а Слободан Хајдер каже да Којовића траже бројни европски центри, те да је права срећа што је дошао у Бањалуку.

- Он је данас извео веома захтјевну операцију код нашег пацијента који је имао оштећење дијела мокраћне цијеви. Тај дио мокраћне цијеви замијенио је слузницом из усне шупљине. Такве операције до сада нису извођене у УКЦ-у и пацијенте смо обично упућивали у Београд - рекао је Хајдер и додао да је овај љекар у свијету признат и као врстан стручњак који изводи операције промјене пола.  

Којовић је истакао да му је част што је дио колектива УКЦ-а.

- Најлепше дане свог детињства сам провео у Бањалуци. Дужност ми је да помогнем народу овде. Надам се да је ово почетак дуготрајне сарадње - рекао је Којовић и додао да је током година рада у Центру за гениталну хирургију у Београду мијењао пол и пацијентима из РС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 29 беба
Рођено 29 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана