Љепота различитости дефиловала пистом у Бањалуци

Данијела Стоканић
Љепота различитости дефиловала пистом у Бањалуци

Бањалука - Дуготрајни аплауз, дивљење и прегршт топлих ријечи обиљежили су модну ревију "Баш по мјери" чијом пистом је продефиловало 18 жена, које су љепотом и несвакидашњим креацијама показале да инвалидитет није препрека за учешће у свим областима друштвеног живота.

"Бански двор" у Бањалуци, гдје је уторак увече одржана ова ревија, био је премали да прими све оне који су хтјели да буду дио овог догађаја. Жене са разним врстама инвалидитета носиле су дизајнерску колекцију познате бањалучке креаторке Слађане Грујић, креирану "Баш по мјери" сваке учеснице, као и вјенчанице студија "Хера".

Пуне самопоуздања и наоружане осмијесима, храбре жене су побрале симпатије публике, а у другом дијели ревије им се придружила и мушка пратња, међу којима је било и јавних личности. Једна од учесница, Биљана Недић, казала је да су на овај начин послали поруку да особе са инвалидитетом могу да се нађу у свим улогама.

- За мене је ово помјерање граница - казала је Недићева.

Публика је у два наврата имала прилику да види и Сању Јокић, којој је велика подршка на ревији била њена кћерка.

- Јавности смо показали да и ми имамо право да бирамо и будемо биране - казала је Јокићева, којој је док је носила вјенчаницу пратилац био режисер Денис Бојић.

Жене је подржао и млади Которварошанин Невен Теиновић, којег је судбина приковала за инвалидска колица, али никада није клонуо духом и наставио је да живи пуним плућима.

- Са задовољством сам се као гост појавио на ревији и пружио подршку женама са инвалидитетом. Имао сам само један циљ да заједничким снагама покажемо да смо равноправни чланови нашег друштва - казао је Теиновић, који је већ други мандат одборник у СО Котор Варош.

Одборница у Скупштини града Бањалука Снежана Кутлешић-Стевић истакла је да уз ове храбре људе не треба бити само 3. децембра када се обиљежава Свјетски дан особа са инвалидитетом, него током цијеле године.

Предсједница Управног одбора психолошког центра "Сенсе", које је учествовало у организацији ове манифестације, Јована Џевер казала је да је ова ревија јединствена у региону, те да су се одржавале само у Паризу, Милану и Лондону.

Креаторка

Према ријечима Слађане Грујић, чији је таленат за моду препознат и ван граница БиХ, ово је био најзахтјевнији задатак у њеној каријери, али уједно и најдражи.

- Надам се да смо успјели у својој намјери и да је публика то препознала - казала је Грујићева и додала да је њене креације учесницама остају за успомену.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана