Летови између Бањалуке и Техерана на љето

М. Л.
Летови између Бањалуке и Техерана на љето

Бањалука - Иранска компанија “Махан ер” планира да на љето уведе авио-линију између Бањалуке и Техерана, чиме би први пут директно била повезана та два града.

Српски медији пренијели су јуче вијест портала “Еџџуавиатион” да би авиони између та два града требало да саобраћају два пута седмично и то петком и недјељом. Међутим, на званичној интернет страници компаније “Махан ер” наведено је да ће авиони на релацији Бањалука - Техеран летјети сваке недјеље од 21. јула до 20. октобра.

- Лет би требало да траје око три сата. У питању је лет у којем нема пресједања и за превоз би требало да се користи авион марке “ербас А310”, који се користи на летовима средњег домета и који може примити 240 путника - наведено је на интернет страници “Махан ера”.

Да се преговара са Иранцима за “Глас Српске” је потврдио министар саобраћаја и веза РС Неђо Трнинић.

- Постоји иницијатива и разговарамо о томе, али је преурањено износити било какве информације - рекао је Трнинић.

“Махан ер” је прва приватна авио-компанија из Ирана, а основана је 1992. године. Данас лети на више од 50 дестинација, укључујући Милано, Барселону, Москву, Дубаи, Пекинг и Шангај.

Компанија има више од 4.500 запослених, располаже флотом од 37 авиона, а 2015. године је превезла 5,4 милиона путника.

Према писању српских медија, ирански државни авио-превозник “Иран ер” је прошле године на крају љетње сезоне обуставио директне летове из Техерана за Београд, након што је Влада Србије укинула безвизни режим с Ираном, уведен у августу 2017. године, јер су многи злоупотријебили тај режим и покушали да оду у неку од земаља Европске уније.

Држављанима Ирана приликом уласка, изласка или преласка преко територије БиХ потребна је виза, као и обрнуто.

М. Л.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 29 беба
Рођено 29 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана