Крњић: Проблеми становништва због међуентитетске линије

Aгенције
Крњић: Проблеми становништва због међуентитетске линије

Добој - Новоименована градска Комисија за утврђивање линије разграничења између Добоја и федералне општине Усора нема немјеру да наруши утврђени међуентитетски однос разграничења, који износи 49 напрема 51 одсто, изјавио је предсједник Комисије Пејо Крњић.

Крњић, који је уједно и одборник у Скупштини града Добој, појашњава за Срну да је иницијатива за формирање Комисије потекла из локалне заједнице "пошто су виши нивои жглувиж за рјешавање текућих проблема са којима се сусрећу становници тог подручја приликом рјешавања својих имовинско-правних односа".

Крњић је указао да тренутна линија разграничења прелази преко кућа, дворишта и имања, додавши да би почетна мјерења обухватила Мјесну заједницу Макљеновац, коју дијеле двије међуентитетске општине.

"Задатак добојске Комисије је да у сарадњи са комисијом из федералне општине Усора покуша изнаћи заједничка рјешења која ће проблем разграничења свести у разумне оквире, на природне или друге жразумнијеж границе", рекао је Крњић.

Свјестан да је формирање такве Комисије изазвало жустру расправу међу одборницима на посљедњем засједању Скупштине града Добој, Крњић истиче да комисија нема одлучујућу надлежност.

Према његовим ријечима, Комисија треба да предочи градској Скупштини закључак који може, а и не мора бити прихваћен, те се као такав прослиједи Влади Републике Српске на разматрање. "Иста процедура се односи и са закључком комисије федералне општине Усора", навео је Крњић.

Он је истакао да је ова активност само наставак уређења простора које је започето у намјери окончања деминирања међуентитетског подручја од Макљеновца до Станова у дужини од 16 километара и унапређења положаја повратника на том подручју.

Крњић је подсјетио на договор градоначелника Добоја Обрена Петровића и начелника општине Усора Илије Никића да у сарадњи са Амбасадом Хрватске у БиХ, поводом обиљежавања Васкрса и Ускрса, одрже заједнички пословни форум са привредницима из хрватских жупанија с циљем пословног повезивања, прекограничне сарадње и размјене искустава у кориштењу претприступних фондова ЕУ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 29 беба
Рођено 29 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана