Иванић: Будућност Српске је у најбољим студентима

Срна
Иванић: Будућност Српске је у најбољим студентима

Бањалука - Будућност овог друштва и Републике Српске је у најбољим студентима, због чега им треба дати шансу, поручио је данас у Бањалуци предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић након пријема за најбоље високошколце завршних година свих факултета бањалучког Универзитета.

Иванић је истакао да је на састанку у свом кабинету у Бањалуци чуо квалитетне приједлоге и сугестије студената, као и њихове погледе на проблеме са којима се Српска суочава.


"Ово је био више него користан састанак, а охрабрила ме је чињеница да је и Универизитет у Бањалуци обезбиједио овим студентима да обаве годину стажа на својим факултетима, што је позитиван искорак", истакао је Иванић, који се данас састао са укупно 17 студената.

Говорећи о проблему одласка младих, Иванић је рекао да власт има обавезу да студентима и омладини ствара боље услове, али да је на њима да се боре за своје интересе.

"Да би млади остали, цијело друштво мора да напредује. Да би се то десило, велике теме треба оставити по страни, а више причати о запошљавању, радним мјестима, инвестицијама, бољем амбијенту и позитивним стварима", нагласио је Иванић.

Он је најавио да ће се ове седмице састати и са групом најбољих студената Универзитета у Источном Сарајеву.

Проректор за наставу и студентска питања Универзитета у Бањалуци Страјин Посављак је рекао да су студенти, уз добре стране студирања, Иванићу указали и на одређене проблеме које би у наредном периоду требало да рјешавају Универзитет и званична власт.

Студент завршне године Економског факултета у Бањалуци Јелица Растока је навела након пријема да јој присуство 16 колега даје сигнал да се у Српској може очекивати боља будућност.

"Посебно су ми се допале ријечи господина Иванића о томе да, ако идемо негдје вани, узмемо тај дио свијета и донесемо га овдје како бисмо нешто постигли. Свидјело ми се и то што је рекао да се не требамо мирити са просјечношћу", рекла је Растока.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 29 беба
Рођено 29 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана