Хирурзи у Фочи извели три захтјевне операције

Р. Ђ.
Хирурзи у Фочи извели три захтјевне операције

Фоча - Три ријетка оперативна захвата из области пластичне и реконструктивне хирургије изведена су у петак у Универзитетској болници у Фочи у оквиру Међународног симпозијума из пластичне, реконструктивне и естетске хирургије који је окупио стручњаке из РС, БиХ и Србије.

Доктор Миломир Нинковић, један од најугледнијих и најбољих пластичних и реконструктивних хирурга у свијету, оперисао је двоје дјеце из Сарајева и Пала и младића из Рогатице. Нинковић, који је директор Клинике за пластичну и реконструктивну хирургију у Минхену, навео је да је ријеч о реконструкцији функције палца након повреде брахијалног плексуса, урођеној аномалији шаке код дјетета и реконструкцији прстију шаке с ткивом са стопала.

- Сви млади људи који напусте ове наше крајеве и који дођу у иностранство и направе велике кораке, то ураде јер имају подршку и стимулисани су. Квалитет хирургије у односу на подршку коју добијају је овдје изванредан - рекао је он.

Дражан Ерић, шеф Одјељења за пластичну и реконструктивну хирургију Универзитетске болнице у Фочи који је доктору Нинковићу асистирао приликом оперативних захвата рекао је да је реконструктивна хирургија екстремитета и читавог тијела највећи домет фочанске болнице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана