Гласу Српске Орден части за 70. рођендан ФОТО

Ведрана Кулага Фото: А. Чавић
Гласу Српске Орден части за 70. рођендан ФОТО

Бањалука - Предсједник РС Милорад Додик уручио је данас представницима "Гласа Српске" Орденом части са златним зрацима поводом 70 рођендана нашег листа.

Орден части додјељује се појединцима и институцијама , за признати јавни рад на афирмацији људских права, толеранцији међу људима и народима, владавини права и слобода и резултатима који доприносе јачању угледа Српске.

- "Глас Српске" остварује важну друштвену и јавну улогу. Значајан је допринос овог листа у професионалном и објективном информисању јавности током дугогодишњег континуираног рада – рекао је Додик. 

Представници "Гласа Српске" захвалили су предсједнику на додијељеном одликовању и нагласили посвећеност редакције  листа професионалним стандардима и очувању угледа новинарске професије.

У име "Гласа Српске" Орден је примио директор Борис Дмитрашиновић.

- Кажу да орден вриједи колико вриједи дјело, а дјело "Гласа Српске", најстарије дневне новине у РС и БиХ, свакако вриједи много.  Поносни смо што смо за 70. рођендан добили Орден који се додјељује под оваквим образложењем а ми ћемо учинити све да то образложење оправдамо, рекла је Кусмукова.

Она је додала  да су сви који раде у "Гласу Српске" данас  посебно поносни што су одликовани Орденом части, који  схватају као обавезу да наставе часно да се баве новинарском професијом поштујући професионалне стандарде и моралне принципе у интересу јавности да зна истину.

- Овај Орден припада и свима који су у протеклих 70 година радили у "Гласу Српске", како новинарима, тако и читаоцима без којих не би било нашег дугог постојања. У име свих њих захваљујемо се предсједнику РС, рекла је Кусмукова.

„Глас Српске" прославиће велики јубилеј 31. јула. Историја новинарства у РС и БиХ кренула је од првог броја „Гласа" штампаног 31. јула 1943. године у Жупици, код Прекаје, надомак Дрвара.

Поводом 70. рођендана у Бањалуци ће 30. јула бити свечана академија, а 31. јула на киосцима ће се наћи специјално, рођенданско издање „Гласа Српске" на више од 200 страна.

Ордење

"Глас Српске" данас је добио свој четврти орден.

Прије 35 година, тачније 1968. године "Глас" је Указом предсједника ФНР Југославије „Глас" одликован Орденом Заслуга за народ са сребрним зрацима.

Глас је одликован и 1994. године Орденом Његоша првог реда, а 2003. године Орденом заставе РС са сребрним вијенцем.

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 29 беба
Рођено 29 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана