Moderni lokalni putevi u Gradišci umjesto makadama

M. V.
Moderni lokalni putevi u Gradišci umjesto makadama

Gradiška - U Gradišci je ove godine za asfaltiranje i popravku seoskih puteva u Lijevču polju i Potkozarju planirano više od milion maraka, a ovih dana biće završeni svi ovogodišnji radovi koji su planirani na lokalnim putevima.

Izgradnja infrastrukture u ruralnim dijelovima finansira se iz sredstava od eksploatacije šumskih sortimenata za 2017. godinu, te od priloga mještana. Načelnik Gradiške Zoran Adžić je istakao da nastoje stvoriti bolje uslove za život na selu, te podstaći mlade da tu žive i rade.

- Planirana je izgradnja 12 kilometara novih puteva, a rekonstrukcija osam. To je uz redovno održavanje asfaltnih i makadamskih puteva investicija od 1,2 miliona KM iz budžeta opštine - naglasio je Adžić. Mnogi makadamski putevi od ljetos su pretvoreni u moderne saobraćajnice.

Predsjednik MZ Berek Predrag Pajdić zahvalio je načelniku opštine jer je prepoznao potrebu mještana ovog sela, gdje su asfaltirana dva kilometra puta.

- To je od velikog značaja za mještane Bereka, ali i susjednih sela koji često prolaze ovim putem - rekao je Pajdić i dodao da će sad lakše saobraćati i školski autobus.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana