JU ZZZ RS - Filijala Trebinje: Oglašava slobodna radna mjesta na dan 28. 03. 2018. godine

JU ZZZ RS

Oglasi za slobodna radna mjesta objavljeni su u štampanom izdanju "Glasa Srpske" od 28.03. 2018. godine.

 Detaljne informacije o svim objavljenim slobodnim mjestima zainteresovani mogu naći na veb stranici Zavoda www.zzzrs.net  ili u birou gdje su prijavljeni kao nezaposleno lice.

***********

*********

JU GIMNAZIJA "KALINOVIK"

KALINOVIK

 KONKURS

za prijem radnika na radno mjesto

 1. Profesor matematike - jedan izvršilac - pripravnik, 16 časova sedmično, na određeno vrijeme - godinu dana.

  Kandidati treba da ispunjavaju opšte uslove predviđene Zakonom o radu ("Službeni glasnik Republike Srpske", broj:1/16), i posebne uslove u skladu sa članom 75. Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju ("Službeni glasnik Republike Srpske" broj: 74/08, 106/09, 104/11 i 33/14), Pravilnikom o vrsti stručne spreme nastavnika i stručnih  saradnika u gimnaziji ("Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 34/15 i 83/15) i Pravilnikom o kriterijumima i proceduri prijema radnika u radni odnos u srednjoj školi ("Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 102/14 i 42/16).

Uz potpisanu prijavu sa biografijom kandidati treba da dostave sljedeću dokumentaciju o ispunjenosti opštih i posebnih uslova:

- da je državljanin Republike Srpske ili Bosne i Hercegovine, a to se dokazuje uvjerenjem o državljanstvu;

- da je punoljetan, a to se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili kopijom lične karte;

- da je radno sposoban, a to se dokazuje ljekarskim uvjerenjem o psihofizičkoj sposobnosti radnika, koje ne može biti starije od šest mjeseci i koje prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa;

- da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem.

- uvjerenje o neosuđivanosti za izabranog kandidata škola će pribaviti službenim putem, prije zasnivanja radnog odnosa.

Kandidat je dužan da dostavi dokumentaciju kojom dokazuje ispunjenost posebnih uslova i na osnovu koje se vrši bodovanje:

- Ovjerenu fotokopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa u četvorogodišnjem trajanju sa najmanje ostvarenih 240 ECTS bodova u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent

- Dodatak diplomi koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena;

- Uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica

- Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca;

- Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida;

- Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije borca.

Dana, 12.4.2018. godine, u 13 časova u prostorijama škole obaviće se testiranje i intervju sa kandidatima koji su dostavili potpune i blagovremene prijave, odnosno koji ispunjavaju uslove konkursa.

Kandidati se neće posebno pozivati na intervju i testiranje  i njihovo nepojavljivanje će se smatrati odustankom od prijave na konkurs.

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.

Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzeti u razmatranje.

Konkurs je otvoren 8 (osam) dana od dana objavljivanja.

Prijave sa naznakom "Prijava na konkurs" slati na adresu:

JU Gimnazija "Kalinovik" Kalinovik

Ul. Šumadijska bb, 71 230 Kalinovik, tel. 057/623-044

*************

 JU OŠ "SVETI SAVA"

 FOČA 

KONKURS

za popunu slobodnog radnog mjesta

1. Nastavnik razredne nastave za voditelja u produženom boravku učenika  - na određeno vrijeme, od dana prijema do povratka radnika sa porodiljskog odsustva a najduže do 30.6.2018. godine, 1 izvršilac na punu radnu normu,  sa radnim iskustvom - položen stručni ispit;

         Prijavljeni kandidati treba da, osim uslova utvrđenih Zakonom o radu, a u skladu sa članom 104. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju, imaju:

       a) završen prvi ciklus studijskog programa za slobodno radno mjesto i ostvarenih najmanje 180 ECTS bodova u trajanju od tri godine ili ekvivalent;

      b)  položen stručni ispit za rad u vaspitno-obrazovnom procesu;

      v) ljekarsko uvjerenje, od nadležne zdravstvene ustanove, o psihičkoj i fizičkoj sposobnosti za rad sa učenicima.

      Pravo učešća na konkursu imaju i kandidati koji su stekli radni staž van škole u trajanju od najmanje godinu dana u struci, ukoliko ispunjavaju ostale uslove propisane Zakonom.

      Pravo učešća na konkursu imaju i kandidati koji su, po propisima važećim do stupanja na snagu Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju ("Službeni glasnik Republike Srpske", br. 44/17), ispunjavali uslove u pogledu stepena i vrste stručne spreme.

      Rad u školi ne može obavljati lice koje je pravosnažnom presudom osuđivano za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, zloupotrebe opojnih sredstava, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem.

       Kandidati treba da ispunjavaju i uslove iz člana 2. Pravilnika o stručnim profilima i zvanjima nastavnika, stručnih saradnika i vaspitača ("Službeni glasnik Republike Srpske",  br. 77/09, 86/10, 25/14 i 76/15), odnosno da im je u diplomi naveden stručni profil,  propisan za radno mjesto na koje konkurišu.

       Uz prijavu na konkurs (sa biografijom), potpisanu od strane kandidata koji se prijavljuje, kandidati obavezno dostavljaju ovjerene fotokopije dokumenata, kojima dokazuju ispunjenost opštih uslova, i to:    

          1.  Diplome o završenom obrazovanju (diploma mora biti priznata ukoliko nije stečena: na teritoriji SFRJ do 6. aprila 1992. godine,  BiH i Republici Srbiji);

          2.  Uvjerenja o položenom stručnom ispitu za rad u vaspitno-obrazovnom procesu;

          3.  Izvoda iz MK rođenih ili  lične karte;

          4.  Uvjerenja o državljanstvu;

          5. Ljekarskog uvjerenja o psihofizičkoj i zdravstvenoj sposobnosti za rad sa učenicima koje ne može biti starije od šest (6) mjeseci i koje prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa);

      Uvjerenje o neosuđivanosti, za izabranog kandidata, škola će pribaviti službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa.

           U prijavi na konkurs kandidati obavezno treba da navedu tačne adrese stanovanja i brojeve kontakt telefona (po mogućnosti brojeve mobilnih telefona).

              Ukoliko ispunjava opšte uslove, u radni odnos biće primljen kandidat koji ostvari najveći broj bodova, a po kriterijumima utvrđenim gore pomenutim Pravilnikom.

         Kandidati treba da dostave ovjerene fotokopije dokumenata kojima dokazuju ispunjenost posebnih uslova, koji se boduju, i to:

1. Za prosječnu ocjenu tokom studiranja -  dokument u formi dodatka diplomi koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili u formi uvjerenja visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja;

2. Za vrijeme provedeno na evidenciji nezaposlenih lica -  dokument u formi uvjerenja izdatog od Zavoda za zapošljavanje za područje jedinice lokalne samouprave gdje je kandidat prijavljen (računa se ukupno vrijeme čekanja na posao u stručnoj spremi traženoj konkursom, zaključno sa danom izdavanja uvjerenja o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica).

3. Za dužinu radnog staža – dokument u formi uvjerenja o radnom stažu, izdatog od ranijeg poslodavca, koje sadrži podatke iz kojih se jasno vidi:

              - vrsta posla;

              - stepen stručne spreme i

              - dužina ostvarenog radnog staža po vrstama posla;

*** Ukoliko dva ili više kandidata, nakon bodovanja, ostvare isti broj bodova,  rangiranje će se izvršiti po propisanim prioritetima a škola će od tih kandidata, ukoliko bude potrebno, tražiti i dodatnu dokumentaciju, a u skladu sa Pravilnikom o proceduri i kriterijumima prijema radnika u radni odnos u osnovnoj školi.

*** Intervju sa kandidatima, koji dostave potpune i blagovremene prijave, odnosno koji ispunjavaju uslove konkursa, obaviće se u prostorijama škole dana, 10.4.2018. godine, sa početkom u 12 časova.

*** Kandidati se neće posebno pozivati na intervju, pa ako se ne pojave na istom, smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

***   

                  Konkurs  ostaje otvoren 8 (osam) dana od dana objavljivanja.

                  Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzimati u razmatranje.

                   Dokumentacija poslata uz prijavu na konkurs se ne vraća.

                  Prijave na konkurs dostaviti na adresu škole, Nemanjina bb, 73300 Foča, preporučeno ili direktno u školu.

***********

REPUBLIKA SRPSKA

JU GIMNAZIJA "KALINOVIK"

KALINOVIK

KONKURS

za izbor i imenovanje direktora škole

   Za direktora škole može da bude izabrano lice koje pored opštih uslova predviđenih Zakonom o radu ("Službeni glasnik RS", broj:1/16) ispunjava i sljedeće uslove:

a) da ima završen prvi ciklus studijskog programa, stečen nakon četiri godine studija ili ekvivalent.

b) da ima najmanje pet godina radnog iskustva u vaspitno-obrazovnom radu u školi,

v) da nije osuđivan pravosnažnom presudom na bezuslovnu kaznu zatvora,

g) da ima predložen program rada  i ističe se svojim radom i sposobnostima za organizovanje vaspitno-obrazovnog rada škole i

d) da ispunjava uslove za radno mjesto nastavnika i stručnog saradnika u školi u kojoj konkuriše.

Uz prijavu kandidati su dužni dostaviti original ili ovjerene kopije dokumenata kojim se dokazuje ispunjenost opštih i posebnih uslova:

- diplomu o završenom prvom ciklusu studijskog programa stečenu nakon četiri godine studija ili ekvivalent,

- uvjerenje kojim se dokazuje da kandidat ima najmanje pet godina radnog iskustva u vaspitno-obrazovnom radu u školi nakon sticanja diplome

- uvjerenje o položenom stručnom ispitu za obavljanje vaspitno-obrazovnog rada,

- izvod iz matične knjige rođenih

- uvjerenje o državljanstvu (ne starije od 6 mjeseci)

- ljekarsko uvjerenje o psihofizičkoj sposobnosti radnika (ne starije od 6 mjeseci - dostavlja izabrani kandidat prije stupanja na funkciju)

- uvjerenje da kandidat nije osuđivan pravosnažnom presudom na bezuslovnu kaznu zatvora (ne starije od 6 mjeseci)

- uvjerenje da se protiv lica ne vodi krivični postupak (ne starije od 6 mjeseci)

- prijedlog programa rada direktora

- kratku biografiju o kretanju u struci i ostvarenim rezultatima u vaspitno-obrazovnom radu

Direktor škole se imenuje na period od četiri godine i po isteku mandata može biti ponovo izabran još jedan mandat u istoj školi. Mandat počinje od dana stupanja na dužnost.

Konkurs je otvoren 15 dana od dana objavljivanja u dnevnom listu "Glas Srpske".

Školski  odbor će pismenim putem obavijestiti sve učesnike konkursa o odluci o imenovanju direktora, u roku od osam dana od dana donošenja odluke.

Nepotpune i neblagovremene prijave neće se razmatrati.

Prijave na konkurs sa potrebnom dokumentacijom i naznakom "Prijava na konkurs za izbor direktora škole" slati na adresu:

JU Gimnazija "Kalinovik", Školski odbor, Šumadijska bb

      71 230 Kalinovik

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana