JU ZZZ RS - Filijala Doboj: Oglašava slobodna radna mjesta na dan 11. 10. 2017. godine

JU ZZZ RS
JU ZZZ RS - Filijala Doboj: Oglašava slobodna radna mjesta na dan 11. 10. 2017. godine

Oglasi za slobodna radna mjesta objavljeni su u štampanom izdanju "Glasa Srpske" od 11.10. 2017. godine.

 Detaljne informacije o svim objavljenim slobodnim mjestima zainteresovani mogu naći na veb stranici Zavoda www.zzzrs.net  ili u birou gdje su prijavljeni kao nezaposleno lice.

********

JU OŠ "MILAN RAKIĆ" VELIKA BUKOVICA

74 213 VELIKA BUKOVICA

KONKURS

za popunu upražnjenog radnog mjesta

 

1. Vjeroučitelj pravoslavne vjeronauke - (8) časova na određeno vrijeme u PO Kotorskom do kraja školske godine.

2. Vjeroučitelj pravoslavne vjeronauke - (10) časova na neodređeno vrijeme u ostalim PO odjeljenjima.

3. Profesor/nastavnik razredne nastave - pripravnik, na određeno vrijeme do povratka radnika sa bolovanja.

Javna ustanova Osnovna škola "Milan Rakić" Bukovica Velika, raspisuje konkurs za popunu upražnjenog radnog mjesta na osnovu Zakona o radu, Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju i Statuta škole.

Opšti uslovi koje kandidati treba da ispunjavaju prilikom prijavljivanja na konkurs

- da je državljanin Bosne i Hercegovine i Republike Srpske,

- da ima opštu zdravstvenu sposobnost za rad,

- da je stariji od 18 godina,

- da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog ili drugog nasilja, nad djetetom ili maloljetnim licem.

Kandidati su dužni priložiti sljedeća dokumenta:

1. Prijavu za prijem u radni odnos, uredno potpisanu od strane kandidata,

2. Uvjerenje o državljanstvu,

3. Izvod iz matične knjige rođenih,

4. Ovjerenu fotokopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent,

5. Dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja,

6. Uvjerenje izdato od zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica,

7. Uvjerenje da se ne vodi krivični postupak,

8. Uvjerenje o neosuđivanosti,

9. Uvjerenje o dužini radnog staža u struci, izdato od ranijeg poslodavca koje treba da sadrži podatke iz kojih se jasno vidi: vrsta posla, stepen stručne spreme i dužina ostvarenog radnog staža po vrstama posla,

Kandidat koji bude izabran dužan je prije zasnivanja radnog odnosa priložiti ljekarsko uvjerenje da je radno sposoban (ne starije od šest mjeseci).

Na osnovu člana 115 tačka 10. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju "Službeni glasni Republike Srpske" broj 44/17 pod rednim brojevima 1 i 2 za radna mjesta vjeroučitelja potrebno je dostaviti saglasnost nadležne crkve ili vjerske zajednice.

*Dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata ne starije od šest mjeseci.

Dostavljeni dokazi će se bodovati od strane komisije na način i u skladu sa odredbama Pravilnika o proceduri i kriterijumima prijema radnika u radni odnos u osnovnoj školi "Službeni glasnik Republike Srpske"  broj: 102/14.

Pravo učešća na konkursu imaju i lica iz člana 104. stav 6 Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju "Službeni glasnik Republike Srpske" broj 44/17.

Uvjerenje da lice nije osuđivano pravosnažnom presudom na bezuslovnu kaznu zatvora zatražiti će škola samo za kandidata koji bude izabran putem konkursa prije zasnivanja radnog odnosa.

Rok za učešće na konkursu i način dostavljanja prijave:

Prijave se mogu dostaviti lično ili poštom preporučeno na sljedeću adresu:

Javna ustanova Osnovna škola "Milan Rakić", Bukovica Velika 74213 Velika Bukovica, sa naznakom Javni konkurs za popunu upražnjenog radnog mjesta.

Rok za podnošenje prijave je 8 dana od dana objavljivanja konkursa u dnevnim novinama "Glas Srpske".

Neblagovremene i nepotpune prijave neće se uzeti u razmatranje.

Kandidati se neće posebno pozivati na intervju, a ukoliko se ne pojave na intervjuu, smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

Kandidati koju budu ispunjavali uslove utvrđene ovim konkursom, dužni su pristupiti intervju, koji će sa kandidatima obaviti Komisija za prijem radnika, koja broji tri člana a koja je imenovana od strane direktora škole.

Dana, 24.10.2017. godine, u 9 časova održaće se intervju. Dostavljena dokumentacija školi po ovom konkursu se neće vraćati kandidatima.

Napomene: Škola će pismenim putem obavijestiti sve učesnike o ishodu konkursa u roku od osam (8) dana od dana donošenja odluke.

**********

JU SŠC "MIHAJLO PUPIN" DERVENTA

SVETOG SAVE BB

74 400 DERVENTA

JAVNI KONKURS

za popunu upražnjenih radnih mjesta

1. Direktor Javne ustanove Srednjoškolski centar "Mihajlo Pupin" Derventa raspisuje Javni konkurs za popunu upražnjenih radnih mjesta i to:

- Nastavnik za predmet fizičko vaspitanje – 10 časova, sa položenim stručnim ispitom za rad u prosvjeti, na određeno vrijeme (do kraja školske 2017/18 godini, odnosno da 31.8.2018. godine)

Broj izvršilaca  1.

2.  Uslovi za učešće na konkursu

Opšti uslovi:

- da je državljanin Bosne i Hercegovine i Republike Srpske, a to se dokazuje uvjerenjem o državljanstvu,

- da je punoljetan, a to se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih,

- da ima opštu zdravstvenu sposobnost za rad, a to se dokazuje ljekarskim uvjerenjem koje ne može biti starije od 6 mjeseci i koje prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu a prije zasnivanja radnog odnosa,

- da lice nije osuđivano pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, koje prilaže izabrani kandidat, a prije zasnivanja radnog odnosa.

Pored opštih uslova kandidati moraju da ispunjavaju i posebne uslove propisane Zakonom o srednjem obrazovanju i vaspitanju i Pravilnikom o proceduri i kriterijumima za prijem radnika u radni odnos u srednjoj školi.

3. Potrebna dokumentacija

Kandidati uz prijavu na javni konkurs dužni su dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i to:

- Uvjerenje o državljanstvu,

- Izvod iz matične knjige rođenih,

- Ljekarsko uvjerenje ne starije od šest mjeseci (prilaže samo onaj kandidat koji bude izabran, nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa),

- Uvjerenje da lice nije osuđivano pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, koje prilaže izabrani kandidat, a prije zasnivanja radnog odnosa.

Pored navedene dokumentacije kandidati dostavljaju i dokumentaciju na osnovu koje se dokazuje ispunjenost posebnih uslova i dokumentaciju na osnovu koje se vrši bodovanje prema odredbama Pravilnika o proceduri i kriterijumima prijema radnika u radni odnos u srednjoj školi, i to:

− ovjerenu fotokopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa u četvorogodišnjem trajanju sa najmanje ostvarenih 240 ETCS bodova, u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent,

− dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ako u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,

− uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica,

− uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca,

− uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske ako se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,

− uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske ako se radi o kandidatu iz kategorije borca,

− uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske ako se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida,

4. Rok za učešće na konkursu i način dostavljanja prijava

Prijave se mogu dostaviti lično ili poštom preporučeno na sljedeću adresu:

JU SŠC "Mihajlo Pupin", ul. Svetog Save bb, Derventa, sa naznakom Javni konkurs za popunu upražnjenih radnih mjesta.

Rok za podnošenje prijave je 8 dana od dana objavljivanja konkursa.

Neblagovremene i nepotpune prijave kandidata neće se uzeti u razmatranje.

Kandidati koji ispunjavaju uslove utvrđene ovim konkursom, dužni su pristupiti intervjuu i testiranju, koji će sa kandidatima obaviti Komisija za izbor. Intervju sa kandidatima i testiranje će se održati dana, 24.10.2017. godine, u 10 časova u prostorijama škole.

Kandidati se neće posebno pozivati na intervju, a ako se ne pojave na intervjuu smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.

5. Napomene

Škola će pismenim putem obavijestiti sve učesnike o ishodu konkursa u roku od osam (8) dana od dana donošenja odluke.

************

JU OŠ "STEVAN DUŠANIĆ" PRIBINIĆ-TESLIĆ

PRIBINIĆ

Pribinić b.b, 74276 PRIBINIĆ

telefon: 053/423-126,

mail: os097@teol.net

JAVNI KONKURS

za popunu upražnjenog radnog mjesta nastavnika

1. Nastavnik razredne nastave, 1 izvršilac - sa položenim stručnim ispitom i radnim iskustvom najmanje do godinu dana, na određeno vrijeme do povratka radnika sa bolovanja

2. Nastavnik razredne nastave, 1 izvršilac - sa položenim stručnim ispitom i radnim iskustvom najmanje do godinu dana, na određeno vrijeme a najduže do 31.12.2017. godine

         

I - Uslovi konkursa

 Opšti uslovi:

Opšti uslovi, koje kandidat koji se prijavljuje na javni konkurs, treba da ispunjava su:

a) da je državljanin Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, što se dokazuje uvjerenjem o državljanstvu,

b) da je punoljetan, što se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili ovjerenom kopijom lične karte,

v) da je radno sposoban što se dokazuje ljekarskim uvjerenjem koje ne može biti starije od šest mjeseci i koje prilaže samo onaj kandidat koji bude bio izabran po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa i

g) da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, što se dokazuje uvjerenjem o neosuđivanosti koje će pribaviti Škola službenim putem za izabranog kandidata, a prije zasnivanja radnog odnosa.

Posebni uslovi:  

Pored opštih uslova kandidat treba da ispunjava i posebne uslove propisane Zakonom o osnovnom obrazovanju i vaspitanju ("Službeni glasnik Republike Srpske", broj:44/17) kao i Pravilnikom o stručnim profilima i zvanjima nastavnika, stručnih saradnika i vaspitača ("Službeni glasnik Republike Srpske", broj:77/09, 86/10,25/14 i 76/15).

Za navedeno radno mjesto pod navedenim rednim brojem (3) potrebno je radno iskustvo u struci u trajanju najmanje 12 mjeseci i položen stručni ispit za rad u vaspitno-obrazovnom procesu, a pravo učešća imaju i lica iz člana 104. Stav (6) Zakona o osnovnom obrazovanju i vaspitanju zakona RS.

Pravo učešća na konkurs imaju i lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju Republike Srpske ("Službeni glasnik Republike Srpske", broj 44/17) ispunjavali uslove u pogledu stepena i vrste stručne spreme.

II - Dokumentacija koja se prilaže uz prijavu

Kandidati koji se prijavljuju na javni konkurs su dužni uz prijavu potpisanu od strane kandidata koji se prijavljuje, dostaviti:

1. izvod iz matične knjige rođenih - izdat sa neograničenim rokom trajanja,

2. uvjerenje o državljanstvu (ne starije od 6 mjeseci).

3. ovjerenu fotokopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa, u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent,

4. dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,

5. uvjerenje o položenom stručnom ispitu (za nastavnika razredne nastave)

6. uvjerenje o radnom iskustvu izdato od ranijeg poslodavca (za nastavnika razredne nastave)

7. uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica za nezaposlena lica koja se nalaze na toj evidenciji,

III – Rok za podnošenje prijava

Javni konkurs je otvoren osam (8) dana od dana objavljivanja u dnevnom listu "Glas Srpske", posredstvom Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske.

IV - Adresa dostavljanja prijava

Prijave sa prilozima se dostavljaju na adresu: JU Osnovna škola "Stevan Dušanić" Pribinić-Teslić, 74276 Pribinić, ili neposredno u kancelariju Škole u zatvorenoj koverti uz naznaku "Prijava na konkurs – komisiji za izbor nastavnika - NE OTVARATI"

V – Intervju

Sa prijavljenim kandidatima čije prijave budu potpune, blagovremene i koji budu ispunjavali propisane uslove konkursa, intervju će se održati dana (petak) 20.10.2017. godine u 10 časova u prostorijama Centralne škole u Pribiniću. Kandidati se neće posebno pozivati na intervju, a ukoliko ne pristupe u zakazano vrijeme smatraće se da su odustali od svoje prijave.

VI - Napomena:

        

 Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima. Škola će pismenim putem obavijestiti sve učesnike o ishodu konkursa u roku od 8 dana od dana donošenja odluke o izboru kandidata. Neblagovremene, nepotpune i ne potpisane prijave od strane kandidata koji se prijavljuje, neće se razmatrati i biće odbačene.

                                                                                                    

**************

JU OŠ "PETAR PETROVIĆ NjEGOŠ"

KARAĐORĐEVA 37, TESLIĆ                                                                                                   

Telefoni:053/411 360

e-mail: os094@skolers.org

JAVNI KONKURS

1.       Nastavnik/profesor razredne nastave, jedan izvršilac - pripravnik, na određeno vrijeme, do povratka radnika s porodiljskog odsustva a najdalje do 31.8.2018. godine, puna norma;

Uslovi konkursa

 I Opšti uslovi:

Opšti uslovi koje kandidati trebaju da ispunjavaju prilikom prijavljivanja na konkurs su:

a) da je državljanin Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, a to se dokazuje uvjerenjem o državljanstvu,

b) da je punoljetan, a to se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili ovjerenom kopijom lične karte,

v) da je radno sposoban, a to se dokazuje ljekarskim uvjerenjem koje ne može biti starije od šest mjeseci i koje prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa i

g) da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem - uvjerenje o neosuđivanosti za izabranog kandidata škola će pribaviti službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa 

II Posebni uslovi:

Članom 2. Pravilnika o stručnim profilima i zvanjima nastavnika, stručnih saradnika i vaspitača ("Službeni glasnik Republike Srpske" broj 77/09, 86/10, 25/14 i 76/15) propisani su posebni uslovi u pogledu stručne spreme za gore navedeno radno mjesto.

Pravo učešća na konkursu imaju i lica iz člana 104. stav 6. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju Republike Srpske ("Službeni glasnik Republike Srpske" broj 44/17), kao i lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju Republike Srpske ("Službeni glasnik Republike Srpske" broj 44/17) ispunjavali uslove u pogledu stepena i vrste stručne spreme.

III U skladu sa članom 8. Pravilnika o proceduri i kriterijumima prijema radnika u radni odnos u osnovnoj školi ("Službeni glasnik Republike Srpske", broj 102/14 i 45/16) uz potpisanu prijavu na konkurs i dokumentaciju kojom se dokazuje ispunjenost opštih uslova konkursa potrebno je dostaviti i dokumente kojim se dokazuje ispunjenost posebnih uslova konkursa i dokumentaciju na osnovu koje se vrši bodovanje:

a) ovjerenu fotokopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa, u kojoj je navedeno stručno zvanje ili ekvivalent,

b) dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,

v) uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica,

g) uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležne za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ako se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,

d) uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležne za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ako se radi o kandidatu iz kategorije borca,

đ) uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležne za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ako se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida,

Prijave sa potrebnim dokumentima slati na adresu ili predati neposredno u prostorije JU Osnovne škole "Petar Petrović Njegoš" Teslić, Karađorđeva 37, 74 270 Teslić, sa naznakom "ZA KONKURS".

Sa prijavljenim kandidatima, koji su dostavili potpune i blagovremene prijave, obaviće se intervju dana, 23.10.2017. godine, u 11 sati u prostorijama škole. Kandidati se neće naknadno pozivati na intervju a ako se na istom ne pojave, smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

Podnesena ovjerena dokumentacija se ne vraća kandidatima.

Konkurs ostaje otvoren 8 dana od dana objavljivanja u "Glasu Srpske".

  

**********************

JU OŠ "TODOR DOKIĆ"

KALENDEROVCI                                     

KONKURS

za upražnjena radna mjesta

1. Nastavnik njemačkog jezika 1 izvršilac na 4 časa na određeno radno vrijeme - pripravnik do povratka radnika sa trudničkog bolovanja do 31.12.2018. god.

Uslovi: Pored uslova utvrđenih Zakonom o radu ("Sl. glasnik RS" Br: 1/16), kandidati treba da ispunjavaju i posebne uslove propisane članom 104. i 105. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju ("Službeni glasnik RS", br: 44/17). Prijem radnika izvršiće se i u skladu sa Pravilnikom o proceduri i kriterijuma prijema u radnika u radni odnos u osnovnoj školi ("Sl. glasnik RS" Br:102 /14 i 45/16) kandidat treba da ispunjava i sljedeće:

*da ima odgovarajući nivo obrazovanja – završen prvi ciklus studijskog programa i stručno zvanje ili ekvivalent, odnosno visoku stručnu spremu

Opšti uslovi koji kandidati treba da ispunjavaju prilikom prijavljivanja na javni konkurs su:

*da je državljanin Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, a to se dokazuje uvjerenjem o državljanstvu,

*da je punoljetan, a to se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili ovjerenom kopijom lične karte,

*da je radno sposoban, a to se dokazuje ljekarskim uvjerenjem, koje ne može biti starije od 6 mjeseci i koje prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa i

* da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem.

- Uvjerenje o neosuđivanosti za izabranog kandidata škola će pribaviti službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa.

Za upražnjeno radno mjesto, pored navedenih uslova kandidat treba da dostavi sljedeću dokumentaciju:

*prijavu potpisanu od strane kandidata koji se prijavljuju na javni konkurs za prijem u radni odnos nastavnika ili stručnog saradnika

*ovjerenu fotokopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa, u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent,

*dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,

*uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica za nezaposlena lica koji se nalaze na toj evidenciji,

*uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca, ukoliko je raspisan konkurs za prijem u radni odnos lica sa iskustvom.

Oglas ostaje otvoren 8 dana od dana objavljivanja.

Prijave slati na adresu:

JU Osnovna škola "Todor Dokić"Kalenderovci

74413 Kalenderovci - Derventa

sa naznakom – prijava  na oglas

- Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.

- Intervju sa kandidata će se obaviti 23.10 .2017. godine u 11 časova u prostorijama škole.

- Kandidati se neće posebno pozivati na intervju, a ako se ne pojave na  intervju, smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

- Nepotpune i neblagovremene prijave neće se razmatrati.

***************

JU OŠ "ĐURA JAKŠIĆ" PODNOVLjE

74217 PODNOVLjE, DOBOJ

Tel: 053-280-007

E-mail: os115@skolers.org

KONKURS

za izbor direktora škole

Za direktora škole može da bude izabran nastavnik ili stručni saradnik koji ispunjava opšte i posebne uslove:

Opšti uslovi:

1. da je državljanin BiH,

2. da je punoljetan i

3. da je zdravstveno sposoban

Posebni uslovi:

1. da ima završen prvi ciklus studija u trajanju od četiri godine i ostvarenih najmanje 240 ECTS bodova ili ekvivalent,

2. ima najmanje pet godina radnog iskustva kao stručni saradnik ili nastavnik na predmetima koji se izučavaju u osnovnoj školi nakon sticanja diplome iz tačke 1.

3. nije osuđivan pravosnažnom presudom na bezuslovnu kaznu zatvora, protiv kojeg nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja, polnog ili drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem.

Kandidati koji konkurišu za direktora škole uz prijavu dostavljaju i sljedeću dokumentaciju na osnovu koje se dokazuje ispunjenost opštih i posebnih uslova:

1. Izvod iz matične knjige rođenih;

2. Uvjerenje o državljanstvu,

3. Ljekarsko uvjerenje o psihičkoj i fizičkoj sposobnosti za rad sa učenicima;

4. Diplomu o stečenoj stručnoj spremi;

5. Potvrdu kojom dokazuje da ima pet godina radnog iskustva na poslovima iz tačke 2. posebnih uslova;

6. Uvjerenje da se protiv njega ne vodi krivični postupak izdato od nadležnog suda;

7. Program rada direktora u narednom mandatu;

8. Preporuku prethodnog poslodavca, odnosno nastavničkog vijeća škole u kojoj je kandidat zaposlen;

9. Uvjerenje da nije osuđivan pravosnažnom presudom na bezuslovnu kaznu zatvora

10. Kratku biografiju sa podacima o kretanju u struci i do sada ostvarenim rezultatima rada.

Mandat direktora traje 4 godine i počinje od dana stupanja direktora na dužnost.

Konkurs ostaje otvoren 15 dana od dana objavljivanja.

Sva dokumenta koja kandidat prilaže moraju biti original ili ovjerene kopije, ne starije od 6 mjeseci i neće se vraćati kandidatima. Nepotpune i neblagovremene prijave neće se razmatrati.

Školski odbor JU Osnovne škole "Đura Jakšić" Podnovlje će razmotriti prijave svih kandidata i dostaviti ministru dokumentaciju i spisak svih kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa za imenovanje direktora škole.

Sve učesnike konkursa školski odbor će pismeno obavijestiti u roku od 8 dana od dana prijema odluke od resornog ministarstva.

Prijave sa potrebnom dokumentacijom dostaviti lično ili putem pošte na adresu JU Osnovna škola "Đura Jakšić" Podnovlje, 74217 Podnovlje, Doboj sa naznakom "Prijava na konkurs za izbor direktora škole".

**************

JU SŠC "NIKOLA TESLA" BROD

Ul. Kralja Petra I Oslobodioca bb,

74450 Brod,

tel: 053/610-094,

e-mail: ssrs47[email protected]

KONKURS

za prijem radnika u radni odnos

1.       Profesor engleskog jezika – 1 izvršilac sa iskustvom, na određeno vrijeme (do povratka radnika sa bolovanja) za 15 časova sedmično,

2.       Profesor hemijske grupe predmeta – 1 izvršilac sa iskustvom, na određeno vrijeme (do povratka radnika sa bolovanja ) – puna norma.

Pored opštih uslova za zasnivanje radnog odnosa predviđenih Zakonom o radu ("Sl. glasnik Republike Srpske", broj: 01/16), kandidati treba da ispunjavaju i posebne uslove propisane Zakonom o srednjem obrazovanju i vaspitanju ("Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 74/08, 106/09, 104/11 i 33/14) i uslove iz Pravilnika o vrsti stručne spreme nastavnika i stručnih saradnika u srednjim tehničkim i srednjim stručnim školama ("Sl. glasnik RS", broj 102/12).

                         

Uz prijavu kandidati su dužni dostaviti:

1. Ovjerenu fotokopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa u četvorogodišnjem trajanju sa najmanje ostvarenih 240 ECTS bodova, u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent,

2. Dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ako u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,

3. Ovjerenu fotokopiju uvjerenja o položenom stručnom ispitu za rad u vaspitno-obrazovnom procesu,

4. Izvod iz matične knjige rođenih ili ovjerenu fotokopiju lične karte,

5. Uvjerenje o državljanstvu,

6. Uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica koja se nalaze na toj evidenciji,

7. Uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca, 

8. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ako se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,

9. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske ako se radi o kandidatu iz kategorije borca,

10. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske ako se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida.

Kandidat koji bude odabran po konkursu će prije zasnivanja radnog odnosa dostaviti ljekarsko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za rad izdato od strane nadležne ustanove, koje ne smije biti starije od šest mjeseci.

Za kandidata koji bude izabran po konkursu škola će prije zasnivanja radnog odnosa od nadležnog Centra javne bezbjednosti zatražiti uvjerenje o neosuđivanosti.

Prijave sa potrebnom dokumentacijom dostaviti isključivo poštom na gore navedenu adresu.

Svi dokumenti se dostavljaju u ovjerenoj fotokopiji i te kopije neće biti vraćene kandidatima,

Nepotpune i neblagovremene, kao i prijave kandidata koji ne ispunjavaju uslove neće se razmatrati.

Sa kandidatima koji su dostavili potpune i blagovremene prijave odn. koji ispunjavaju uslove konkursa, testiranje i intervju će se obaviti 23. oktobra 2017. godine u 8.30 časova u prostorijama škole. Kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i intervju, a ako se ne pojave na testiranju ili intervjuu, smatraće da su odustali od prijave na konkurs.

Prijem kandidata u radni odnos vršiće se na osnovu Pravilnika o proceduri i kriterijumima prijema radnika u radni odnos u srednjoj školi ("Sl. glasnik RS" broj 102/14)

Konkurs ostaje otvoren 8 dana od dana objavljivanja u dnevnim novinama.

         

**************

OPŠTINA BROD

Ulica Svetog Save br.17. a

 

JAVNI KONKURS

za popunu upražnjenog radnog mjesta namještenika u Opštinskoj upravi Brod

I - Načelnik opštine Brod raspisuje javni konkurs za popunu upražnjenog radnog mjesta namještenika u Opštinskoj upravi Brod, na neodređeno vrijeme i to:

U Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici, Odsjeka za poslove zaštite i spasavanja:

1) Kontrolor za preventivne poslove ..............................................  1 izvršilac

II - Opis poslova i zadataka

Kontrolor za preventivne poslove, obavlja poslove utvrđene Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta Opštinske uprave opštine Brod ("Službeni glasnik opštine Brod", broj 2/17, 4/17, 5/17 i 9/17).

III – Opšti uslovi za prijem u radni odnos

2) da je državljanin Republike Srpske, odnosno Bosne i Hercegovine,

3) da je stariji od 18 godina,

4) da ima opštu zdravstvenu sposobnost,

5) da nije osuđivan za krivično djelo na bezuslovnu kaznu zatvora od najmanje šest mjeseci ili za krivično djelo koje ga čini nepodobnim za obavljanje poslova u opštinskoj upravi,

6) da nije otpušten iz organa uprave kao rezultat disciplinske mjere na bilo kojem nivou vlasti u Bosni i Hercegovini tri godine prije objavljivanja konkursa,

7) da nije u sukobu interesa, odnosno da ne obavlja dužnost koja je nespojiva sa dužnošću službenika u opštinskoj upravi i

8) da nije pod optužnicom Međunarodnog suda za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije u Hagu i da nije odbio naredbu da se povinuje pred Tribunalom - član IX tačka 1. Ustava BiH.

IV – Posebni uslovi

- srednja stručna sprema IV stepen, vatrogasne, metalske, hemijske ili elektro struke, položen ispit za profesionalnog vatrogasca, položen stručni ispit za rukovodioca akcije gašenja požara, najmanje jedna godina radnog iskustva u struci i poznavanje rada na računaru.

V - Potrebna dokumenta

(1) Prijava za učešće na javnom konkursu podnosi se na propisanom obrascu - Prijava na javni konkurs. Uz navedeni obrazac, kao dokaz o ispunjavanju opštih uslova, kandidat prilaže fotokopiju uvjerenja o državljanstvu Republike Srpske, odnosno Bosne i Hercegovine i fotokopiju lične karte, a izjava da kandidat:

1) nije pod optužnicom Međunarodnog suda za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije u Hagu i da nije odbio naredbu da se povinuje pred Tribunalom - član IX tačka 1. Ustava BiH,

2) da nije osuđivan za krivično djelo na bezuslovnu kaznu zatvora od najmanje šest mjeseci ili za krivično djelo koje ga čini nepodobnim za obavljanje poslova u opštinskoj upravi,

3) da nije otpušten iz organa uprave kao rezultat disciplinske mjere na bilo kojem nivou vlasti u Bosni i Hercegovini tri godine prije objavljivanja konkursa i

4) da nije u sukobu interesa, odnosno da ne obavlja dužnost koja je nespojiva sa dužnošću službenika u opštinskoj upravi, u skladu sa članom 43. do 47. Zakona o službenicima i namještenicima u organima jedinice lokalne samouprave ("Službeni glasnik Republike Srpske", broj 97/16), sastavni je dio Prijave na javni konkurs.

(2) Kao dokaz o ispunjavanju posebnih uslova kandidat prilaže fotokopije:

2) diplomu o završenoj stručnoj spremi,

3) dokaz o položenom ispitu za profesionalnog vatrogasca,

4) dokaz o položenom stručnom ispitu za rukovodioca akcije gašenja požara,

4) ispravu kojom se dokazuje radno iskustvo u struci (potvrda, rješenje ili drugi akt iz kojeg se vidi na kojim poslovima, sa kojom stručnom spremom i u kom periodu je stečeno radno iskustvo) i

5) dokaz o poznavanju rada na računaru (uvjerenje, potvrda, ovjerena izjava ili druga isprava kojom se dokazuje poznavanje rada na računaru).

(3) Sa kandidatima koji budu ispunjavali uslove javnog konkursa, Konkursna komisija će obaviti usmeni intervju s ciljem ocjene stručne osposobljenosti, znanja i vještina kandidata za obavljanje poslova i zadataka za radno mjesto koje se popunjava.

O mjestu i vremenu održavanja usmenog intervjua, kandidati će biti blagovremeno obaviješteni.

(4) Prvorangirani kandidat, po prijedlogu Komisije, dužan je da u roku od sedam dana od dana prijema obavještenja Komisije dostavi dokaze o ispunjenosti opštih i posebnih uslova u originalu ili ovjerenoj fotokopiji, ovjerenu izjavu o ispunjenosti uslova iz tačke V stav 1. podtačka 1, 3. i 4. javnog konkursa, kao i uvjerenje o opštoj zdravstvenoj sposobnosti.

(5) Ako prvorangirani kandidat ne dostavi dokaze iz stava 4. ove tačke u propisanom roku ili ako na osnovu dostavljenih dokaza Komisija utvrdi da kandidat ne ispunjava opšte ili posebne uslove, pozvaće sljedećeg kandidata po broju osvojenih bodova sa rang-liste uspješnih kandidata da postupi u skladu sa stavom 4. ove tačke.

VI – Rok za podnošenje prijava

Rok za podnošenje prijava je 15 dana, od dana objavljivanja javnog konkursa. U slučaju da javni konkurs ne bude objavljen istovremeno, rok za podnošenje prijave računaće se od dana posljednjeg objavljivanja.

Javni konkurs biće objavljen u "Službenom glasniku Republike Srpske" i u dnevnom listu "Glas Srpske".

Prijave na javni konkurs se mogu dostaviti lično ili putem pošte na adresu: "Opština Brod, Ulica Svetog Save br.17. sa naznakom "Prijava na javni konkurs za popunu upražnjenog radnog mjesta namještenika u Opštinskoj upravi Brod".

          Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzimati u razmatranje.

          Za davanje dodatnih obavještenja o javnom konkursu zadužen je službenik Marić Petranka, stručni saradnik za personalne poslove, kontakt telefon 053/610-169.

         

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana