Veći broj teretnjaka i putnika na graničnim prelazima

Srna
Veći broj teretnjaka i putnika na graničnim prelazima

Banjaluka - Na graničnim prelazima BiH na izlazu iz Republike Srpske u posljednjem kvartalu prošle godine registrovano je 21.048 teretnih vozila koji su izvezli 460 miliona tona robe, a ukupan granični promet putnika na ulazu u Srpsku bio je 3,87 miliona, podaci su Republičkog zavoda za statistiku.

Broj teretnih vozila veći je za 4,4 odsto, ali je količina robe manja za 0,8 odsto u odnosu na isti period 2017. godine.

Najveći broj teretnih vozila ušao je preko graničnih prelaza sa Hrvatskom.

U uporednom periodu broj teretnih vozila kojima je roba uvezena preko graničnih prelaza BiH na područje Republike Srpske manji je za 12,6 odsto, dok je količina robe na ulazu u Srpsku manja za 15,4 odsto.

Vozilima sa stranom registracijom uvezeno je 33,5 odsto od ukupne količine robe na ulazu, dok je vozilima sa domaćom registracijom izvezeno 38,5 odsto od ukupne količine robe.

Ukupan granični promet putnika na ulazu u Srpsku u četvrtom tromjesečju prošle godine veći je za 15,3 odsto u odnosu na isti period 2017. godine.

Granični promet putnika u vozilima sa domaćom registracijom u uporednom periodu bio je veći za 31,1 odsto, a u vozilima sa stranom registracijom za 24,3 odsto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana